Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gelukkig, die domme (radicale?) moslim-columniste Hanina Ajarai is EINDELIJK weg bij het AD

Elke dag rond deze tijd mannenpraat. Met vandaag: columniste Hanina Ajarai. Ik geloof in een multiculturele samenleving...

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Elke dag rond deze tijd mannenpraat. Met vandaag: columniste Hanina Ajarai.

Ik geloof in een multiculturele samenleving/wereld. Als we ooit enig gevoel van vrede willen nastreven op deze aardbol, kunnen we daar niet omheen. Het kost alleen veel meer tijd en moeite dan we allemaal gedacht hadden maar we moeten niet vergeten dat het op veel plekken al prima werkt. Opgeven is geen optie. Mijn geloof (en daar is niks religieus aan) is dat je mensen die het moeilijk hebben moet insluiten en niet moet buitensluiten. Voor zover het in onze macht ligt en die schiet helaas soms te kort. 

Mensen zoals moslimcolumniste Hanina Ajarai – die zo dom (of radicaal?) was om te schrijven dat ze 'geen seconde heeft getreurd' om de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 maar wel emotioneel werd toen haar 'moslimbroertje' bij Ajax werd geveld – zijn gif voor iedere vorm van integratie. 

Sinds die vrouw dat heeft geschreven vraag ik me af (en dat WIL ik niet!) of meer Nederlandse moslims zo denken. En dan ben ik nog een redelijk genuanceerd denkend iemand die een hekel heeft aan Geert Wilders en de zijnen. Moet je nagaan hoeveel olie op het vuur zo'n opmerking is bij mensen van die partij. 

Maar waar kwam die onvoorstelbare choquerende opmerking vandaan? Is het een eerlijk kijkje in het moslimgedachtengoed? Als dit hoofddoekmeisje met haar lieve koppie zo denkt, hoe zit het dan met haar vriendinnen? Of was het pure dommigheid van een onnadenkend wicht op zoek naar aandacht? Hanina Ajarai schrijft in haar excuses over die column dat het 'nooit haar bedoeling was' om de nabestaanden van de slachtoffers van de MH17 een trap na te geven. Ze begrijpt blijkbaar niet dat ze niet alleen die nabestaanden een trap na geeft maar dat ze een heel land een knal voor z'n kop geeft. Ze zegt niet alleen: moslims treuren meer om moslims dan om Nederlanders. Ze zegt letterlijk: moslims treuren alleen om moslims en niet om Nederlanders. Althans: zo komt het over.

En nu heeft het AD in al haar wijsheid EINDELIJK besloten deze dame te ontslaan. Veel te laat. En niet vanwege die gewraakte column (???) maar omdat Hanina 'geen binding' heeft met het AD publiek. Dat is toch verdorie ook te zacht uitgedrukt? Wat mij betreft heeft die vrouw met geen enkele Nederlander 'binding'. Autochtoon èn allochtoon. Al twijfel ik aan dat laatste nu stukken meer dan ik dat deed vóór die kut column. Hanina bedankt! Ik hoop vurig dat je niet al te veel vrienden en familieleden hebt die hetzelfde denken.

Mylène de la Haye

Beeld: BSR Agency