Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie: dood Stefaan Bogaerts was een 'gerichte liquidatie'

Dood Stefaan Bogaerts afrekening in het milieu

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De politie draaide er gisterenavond tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht niet om heen. De aanslag op de Belg Stefaan Bogaerts - vorige week donderdag in Spijkenisse - is een gerichte criminele liquidatie geweest. Daarmee kunnen alle verhalen dat dit Bogaerts volledig moet hebben 'verrast' de prullenbak in. De Antwerpenaar (woonachtig in Brasschaat) was actief in het containerwezen als directeur van BCT International en komt voor in politiedossiers naar drugshandel.

In die hoek moet waarschijnlijk ook het conflict worden gezocht dat hem het leven heeft gekost. Meer en meer zet de onderwereld ogenschijnlijk smetteloze bedrijven in - en onder druk - om mee te werken aan haar praktijken. Of Bogaerts zelf betrokken was bij criminele activiteiten - en in welke mate - valt nu niet exact te zeggen. Het kan namelijk ook dat hij - die containers in de havens van Rotterdam en Antwerpen had staan - eerst is afgeperst - en na betalingen niet te zijn nagekomen dit heeft moeten bekopen met zijn dood. 

De politie wijst op de volgende bijzondere kenmerken: de liquidatie vond plaats op een plek met veel omwonenden. Waarom niet even gewacht totdat Stefaan zich op een plek bevond waar het wat rustiger was? 

Er zijn veel getuigen geweest die de daders hebben zien wegrijden in een donkere auto, een BMW stationcar die een jaar geleden is gestolen. Deze BMW is brandend aangetroffen in Barendrecht met valse kenttekenplaten.

Men is op zoek naar mensen die Stefaan in- of met zijn Volkswagen Jetta hebben gezien in de uren voor zijn dood. Wat moet hij eigenlijk doen in Spijkenisse?