Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het gaat goed met de Nederlandse acteurs op het witte doek

Sylvia Hoeks schittert in Blade Runner 2049. De Nederlandse actrice krijgt complimenten over hoe ze de rol vervulde van badgirl. De laatste tijd stelen meer Nederlanders de show op het internationale podium.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Blade Runner 2049

In Blade Runner 2049 speelt Hoeks Luv, de assistent van zakenman Wallace die vertolkt wordt door Jared Leto. Volgens the New York Times doet ze overtuigend angstaanjagend. Hoeks kreeg de rol door zelf een auditiefilm te sturen naar regisseur Dennis Villeneuve. Daarop mocht ze auditie komen doen en heeft ze uiteindelijk een rol gekregen.

Het is bijzonder dat er een Nederlandse in Bladerunner speelde, aangezien Rutger Hauer in de eerste Bladerunner een rol vertolkte. Ook dat deed hij uitstekend.

Game of Thrones

Carice is angstaanjagend in Game Of Thrones.

De laatste jaren zien we Carice van Houten stralen in verschillende internationale films. Samen met Michiel Huisman liet ze ons daarnaast wekelijks genieten van Games of Thrones. Huisman speelde op zijn beurt weer in de series Harley and the Davidsons en Orphan Black.

Aladdin

Marwan Kenzari wordt de badguy in Aladdin.

Ondertussen timmert ook Hagenaar Marwan Kenzari aan de weg in Amerika. In 2019 gaat hij de rol vertolken van Jafar in de Disney-film Aladdin. Daar zal hij samen met Will Smith en Naomi Scott op de set staan. Ook zal hij binnenkort al te zien zijn in Murder in the Orient Express, de verfilming van het boek van Agatha Christie. Daar speelt hij samen met onder andere Johnny Depp, Michelle Pfeiffer en Penélope Cruz.

X-men

Famke Janssen zien we al jaren als heldin op het witte doek.

Daarvoor is het een tijdje rustig geweest, al mogen we Famke Janssen natuurlijk niet vergeten. We kennen haar vooral van thrillers en actiefilms als X-men en Taken, waarmee ze al sinds de jaren ’90 regelmatig op het witte doek verschijnt.