Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mocro Maffia-leden aangehouden voor liquidatie Eaneas Lomp

De politie heeft twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Eaneas Lomp in Krommenie. Een week eerder werd al een andere verdachte gearresteerd.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De twee nieuwe verdachten zijn Hicham M. en Omar L. uit Amsterdam die al vastzaten voor de moord van Chahid Yakhlaf, meldt Crime Nieuws. Zij schakelden de Marokkaanse crimineel uit met een AK-47.

Lomp op het station voor zijn liquidatie

Dani M.

Eerder werd voor de liquidatie op Lomp al Dani M. aangehouden. M. behoorde net zoals Lomp en Yakhlaf tot het netwerk van Gwenette Martha. Volgens Het Parool speelde M. een dubbelrol en heeft hij Lomp in de val gelokt. De twee waren samen op 7 november op stap geweest en gingen daarna terug met de trein naar woonplaats Krommenie. Vervolgens werd hij toen hij vlak bij het huis van zijn vriendin was doodgeschoten, ondanks dat hij een kogelwerend vest droeg.

Chahid Yakhlaf

Hicham M.

Hicham M. was op 16-jarige leeftijd nog een talentvolle bokser. Door verkeerde vrienden kwam hij op het criminele pad terecht. Naast de liquidatie op Yakhlaf werd hij ook veroordeeld voor een gewelddadige diefstal en straatroof. Bovendien zou hij meer op zijn kerfstok hebben, maar dat is nooit bewezen.

Omar L.

Omar L. zou opdrachtgever zijn voor de liquidatie van Yakhlaf, maakte de politie op uit telefoonverkeer. L is een bekende uit de onderwereld en zou betrokken zijn in een oorlog met de vertrouwelingen van Martha. Dat zou verklaren waarom hij het gemunt zou hebben op Lomp, die tot de groep van Martha behoorde.