Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vettel wint weer eens, Verstappen vijfde

Sebastian Vettel reed zondag door een goede start naar de overwinning tijdens de grand prix van Brazilië. Lewis Hamilton reed een fantastisch inhaalrace, maar kwam net tekort voor het podium. Max Verstappen moest genoegen nemen met P5.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Bij de start was er de meeste opwinding. Vettel was goed weg en pakte in de eerste bocht P1 door Bottas via de binnenkant in te halen. Verstappen bleef op P4, maar had wel Alonso in zijn nek hijgen. Die kon geen poging ondernemen om in te halen want meteen na ronde één kwam de safety car de baan in. 

Er waren namelijk gelijk een drietal uitvallers. Stoffel Vandoorne kwam in de sandwich bij Daniel Ricciardo en Kevin Magnussen. Voor de Belg zat het er meteen op net als voor Magnussen. Ricciardo kwam goed weg en nadat hij achteraan aansloot reed hij terug naar voor om uiteindelijk zesde te worden. Ook voor Esteban Ocon zat het er meteen op nadat Romain Grosjean de controle over zijn wagen was verloren. Daardoor haalde Ocon voor het eerst in zijn carrière de finish niet. 

Lewis Hamilton haalde die finish wel en reed een fantastische inhaalrace. Al snel lag de Brit weer in de top tien. Hij ging zelf even aan de leiding, maar na zijn pitstop moest hij aansluiten achter Max Verstappen. Hamilton pakte de Nederlander uitiendelijk vrij makkelijk en opende de jacht op het podium, maar kwam net tekort op Kimi Raïkkönen waardoor de Fin samen met zijn landgenoot Bottas en Vettel naar het podium mocht. Felipe Massa werd tijdens zijn afscheid zevende en werd vervolgens op het podium geëerd.