Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nigeria gaat bobsleeën op Olympische Spelen

We hebben al een aantal exotische verrassingen op de Olympische Winterspelen gehad door de jaren heen. Wat te denken van Eddy the Eagle en natuurlijk het bobsleeteam van Jamaica.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Maar het kan nog gekker dan Jamaica. Deze winter gaat er bobsleeteam uit Nigeria meedoen. De in Texas wonende Seun Adigun gaat samen met remsters Ngozi Onwumere en Akuoma Omeoga deelnemen aan de tweemansbobwedstrijd voor vrouwen.

Nigeria

Een bobsleeteam uit Nigeria verwacht je niet zo snel. Het heeft in het land zelfs nog nooit gesneeuwd. Toch lukte het de dames om zich tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary zich te kwalificeren. Hierdoor zijn ze de eerste Nigerianen ooit op de Winterspelen. Ook is het het eerste bobsleeteam uit Afrika ooit dat mee gaat doen.

‘Ik ben overweldigd door dit nieuws. Dit is een mijlpaal in de sport voor Nigeria’, vertelt Adigun. De stuurvrouw is echter geen onbekende op de Olympische Spelen. Eerder deed ze tijdens de Zomerspelen mee als hordeloopster. Ook haar andere twee teamgenoten zijn atleten, al hebben ze nooit meegedaan op het grote mondiale toernooi.

Sponsors

Door het bijzondere tafereel hebben ze al een aantal grote sponsors gekregen. Zo steunen creditcardmaatschappij Visa en kledingmerk Under Armour de dames. Ze kunnen zich dus goed gaan voorbereiden. Wij hopen dan ook op een gouden medaille voor Nigeria!