doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Schutter 'Kattenburg' zoon van penoze-legende Jan S.

Tim S. (39) aangehouden op verdenking schietpartij Olifantswerf in Amsterdam
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Dankzij Wakker Nederland is er iets meer duidelijk over de aanhouding die de politie heeft gedaan in de Kattenburgse schietpartij. Daarbij kwam eergisteren de 19-jarige Ayman Mouyah om. Naar nu bekend is geworden is de 39-jarige Tim S. aangehouden. Het zou om iemand gaan die verslaafd is. Hij zou de laatste tijd in een kelderbox hebben gewoond en geleefd. De vaak op straat blowende man zou ruzie hebben gekregen met een groep jongeren onder wie de 19-jarige overleden ROC-student.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zwarte Joop

Verdachten omschrijven wij bij Panorama uit redenen van privacy alleen met een initalen. Maar wie een paar Google-klikken verder is weet al dat het gaat om de zoon van een bekend- en legendarisch figuur uit de omgeving van het Amsterdamse rosse leven.

@backlink(167123)

Wallenkoning

Jan S. was zo'n veertig jaar geleden bodyguard van 'Wallenkoning' Zwarte Joop De Vries. Daarnaast had hij ook een eigen sportschool: Oyama Gym. Het feit dat de schutter vermoedelijk een 'verward persoon' is maakt dat deze schietpartij hoogstwaarschijnlijk 'niet' te categoriseren is als onderdeel van de zogeheten Mocrowar. Dat is een vete tussen verschillende drugsclans in Amsterdam en omstreken die nu al jaren doden opeist als gevolg van wrede onderwereldliquidaties.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws