Jay-Z: van drugsdealer tot miljardair

Jay-Z (48) heeft alles waar een man van droomt. Succes, 900 miljoen dollar op de bank en de meest begeerde vrouw op aarde.
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Tegelijkertijd moet hij ook de gebeurtenissen uit zijn jeugd nog altijd verwerken. Vroeger was hij drugsdealer en op zijn 12de schoot hij zijn broer neer.

Als je nou niet per se moeders mooiste bent, maar toch al jaren de lakens deelt met misschien wel de meest begeerde vrouw van deze planeet, is het verstandig om iedere dag Onze-Lieve-Heer te bedanken voor dat wonder. Maar je kunt het ook doen zoals Jay-Z: het aanleggen met andere vrouwen, terwijl je Beyoncé thuis hebt zitten. Het kostte de rapper bijna zijn huwelijk.

“We hebben ervoor gekozen om te vechten voor onze liefde, voor ons gezin,” vertelde hij eerder dit jaar bij CNN. De oorzaak van zijn scheefschaatserij heeft een diepere oorzaak, maar daarover later meer.

Het vreemdgaan heeft niet alleen negativiteit opgeleverd. Het bleek ook een vruchtbare bodem voor materiaal voor hun laatste albums. Eerst was het de beurt aan Beyoncé, die in een aantal gevoelige songs op het album Lemonade liet doorschemeren hoe het voelt om bedrogen te zijn. Het voedde de geruchten over de misstappen van haar man, die later pas echt werden bevestigd toen zijn album 4:44 verscheen. De twee artiesten brainstormden aan de keukentafel over hun werk en dat zorgde voor aparte situaties.

“Als het stormt, kun je er het best maar middenin staan,” zei Jay-Z in The New York Times. “Maar het was heel ongemakkelijk. We hadden heel veel gesprekken in die tijd en we gebruikten onze muziek als therapie. Ik was heel trots op de muziek die ze maakte, en zij op de mijne. We hebben veel respect voor elkaars werk en ik vind haar geweldig. De meeste mensen lopen weg in zo’n situatie. Ook doordat ze niet kunnen verdragen wat ze hebben aangericht. Het moeilijkste is om de pijn die jij veroorzaakt hebt op het gezicht van iemand anders te zien en dan met jezelf te dealen. De meeste mensen willen dat niet. Het beste is om je gedrag te veranderen. Je moet de pijn die je hebt aangericht erkennen en je partner daarin een stem geven. Je moet altijd eerlijk tegen elkaar blijven en sterk genoeg zijn. Het is zwaar en kost veel moeite en tijd, maar ondanks dat moet je de pijn blijven horen en voelen.”

Drugsdealer

Jay-Z is, in ieder geval nancieel gezien, de succesvolste rapper ooit. Niet alleen vanwege zijn muzikale kunsten; Jay-Z heeft ook een gouden neus voor zakendoen. Het zakenblad Forbes schatte zijn vermogen vorige week op niet minder dan 900 miljoen dollar (en dat van Beyoncé op 350 miljoen, wat gezamenlijk neerkomt op 1,25 miljard). Jay-Z bezit onder meer een eigen streamingsdienst, een platenlabel, een champagnemerk en daarnaast investeert hij nog in talloze bedrijven. 

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je het hele artikel van Jarry Populier lezen over Jay-Z? Bestel Panorama dan hier, of lees het op Blendle.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b582d6da38', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws