Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Broer kroongetuige Nabil B. geliquideerd in Amsterdam-Noord

Reduan B. is de broer van Nabil B., de hele familie loopt gevaar sinds het nieuws van de verklaringen naar buiten is gekomen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Het probleem van iedere getuige die 'overloopt' naar justitie. Zodra bekend wordt dat iemand is 'gaan zingen' dan reageert de onderwereld meestal meteen. In dit geval heeft de reactie niet lang op zich laten wachten. Reduan B. (41) - de oudere broer van Nabil B. - is deze ochtend doodgeschoten op de Amsterdamse NDSM-werf in Amsterdam-Noord, zo meldt Het Parool. Van de daders is nog geen signalement. Wel is er een uitgebrande 'vluchtauto' aangetroffen dichtbij de plaats delict. Duikers speuren op dit moment het water af bij de werf.

Wat al duidelijk werd uit de eerste berichten over de kroongetuigendeal is dat Nabil B. nauw verbonden is met de Utrechtse Mocromaffia-scene. Dat maakt de positie van zijn familieleden extra precair.

Het Parool schrijft: "In het milieu werd vanaf vrijdag al gespeculeerd dat familieleden van B. zouden worden doodgeschoten, nadat justitie bekend had gemaakt dat hij kroongetuige was geworden."

Mensen die wellicht niets te maken hebben met zijn activiteiten lopen nu gevaar. Het roept meteen de vraag op of er binnen het Ministerie van Justtie - en door Nabil zelf - wel genoeg rekening is gehouden met dit scenario.

Ook Hart van Nederland heeft een verslag.