Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Erdogan: 'Frankrijk zal ten onder gaan aan terreuraanslagen'

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft van het dodelijk incident in Münster gebruikgemaakt om zijn Franse collega Emmanuel Macron verbaal aan te vallen. “Jullie zullen ten onder gaan!"

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Ten onder

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft van het dodelijk incident in Münster gebruikgemaakt om zijn Franse collega Emmanuel Macron verbaal aan te vallen. “Nu zie je wel wat terroristen in Duitsland aanrichten,” zei Erdogan in het West-Turkse Denizli volgens het staatspersagentschap Anadolu. “Dat zal ook in Frankrijk gebeuren. Jullie zullen ten onder gaan, zolang het westen deze terroristen te eten geeft.”

@backlink(170529)

Münster

Kort voordien was in de Duitse stad Münster een bestelwagen op een terras van een café-restaurant ingereden. Daarbij vielen drie doden en tientallen gewonden. De veiligheidsdiensten gaan na de eerste vaststellingen niet van een terreuraanslag uit. Erdogan leek naar dit incident te verwijzen, maar noemde geen bijzonderheden, noch de stad Münster.

@backlink(170533)

Terrorisme

Aanleiding voor Erdogans aanval op Macron is dat die onlangs een delegatie met vertegenwoordigers van de Syrische Koerdenmilitie YPG in het Elysée-paleis, de officiële residentie van de president van Frankrijk, heeft ontvangen. Erdogan zei: “Frankrijk, jullie subsidiëren het terrorisme, jullie steunen terroristen en ontvangen hen dan nog in het Élysée-paleis. Frankrijk zal zich op die manier nooit kunnen losmaken van de gesel van het terrorisme." De uithaal is apart, want als er één land is getroffen door terreur en aanslagen, dan is het Frankrijk wel. Toch?