Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Politie tevreden over hulp van de burger via opsporingsprogramma’s

Vergeet de Champions League op dinsdagavond. Als het aan de politie ligt, blijft u massaal naar Opsporing Verzocht kijken.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In 43 procent van de zaken die in 2017 op tv zijn uitgezonden en waarin de politie de hulp van de burger vroeg, is uiteindelijk een verdachte aangehouden. 

Dit maakte korpschef Erik Akerboom dinsdagavond bekend in de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin hij niet te beroerd was zelf achter de telefoon plaats te nemen en inkomende belletjes op opsporingstiplijn op te nemen.

151 uit 353

 

Politie en Openbaar Ministerie werken bij opsporingsberichtgeving samen met Opsporing Verzocht, Hart van Nederland, Goedemorgen Nederland en met regionale opsporingsprogramma’s. Akerboom vertelde dat hij tevreden is over de samenwerking. Uit de cijfers van vorig jaar blijkt waarom.

In Opsporing Verzocht zijn in 2017 353 zaken getoond. In 151 van deze zaken zijn uiteindelijk een of meerdere verdachten in de bak gegooid. Van 105 zaken is een reconstructie gemaakt en in 48 daarvan zijn aanhoudingen verricht. Cijfers waarover de politie tevreden is.

Maar het kan natuurlijk altijd beter...