Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beruchte Spaanse serieverkrachter na 20 jaar vrijgelaten

De nu 27-jarige Gregorio Cano zou meer dan vijftien vrouwen hebben verkracht. Hij werd oorspronkelijk tot 167 jaar celstraf veroordeeld.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Gregorio Cano - nu 47 jaar oud - heeft de laatste 20 jaar  in een gevangenis nabij Barcelona vast gezeten. Daar werd hij destijds naartoe gestuurd vanwege het verkrachten van vijftien vrouwen en de poging tot verkrachting van twee andere vrouwen, in de tweede helft van de jaren negentig. De Catalaanse verkrachter werd oorspronkelijk voor 167 jaar naar de gevangenis gestuurd maar is nu na de 'maximale celstraf' van 20 jaar alweer op vrije voeten. Spanje kent namelijk geen levenslange straf zoals Nederland.

Onveilig

Cano is als een beest tekeer gegaan. Tussen 23 februari 1997 en 1 mei 1998 maakt de verkrachter de straten van Barcelona, Montcada i Reixac en L’Hospitalet onveilig. Vrijwel al zijn slachtoffers zijn voor het leven getraumatiseerd. In Spanje is er veel ophef ontstaan om zijn vrijlating. Veel televisiestations hebben er aandacht aan besteed. Zijn ontslag uit de gevangenis was zelfs 'live' op een enkele zender te volgen. Zie hier:

Excuses

Gregorio, ook wel bekend als 'Violador de la Veneda', heeft zijn excuses aangeboden en vraagt om vergiffenis maar dat zullen de 17 vrouwen die slachtoffer waren van zijn verkrachtingen hem zeker niet gunnen...