Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Italiaanse politie start onderzoek naar rapper Eazy Padrino

In de clip gaat een pistool af. De carabinieri heeft de kogelhulzen terug gevonden op de locatie waar de video is opgenomen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Italiaanse politie is een onderzoek opgestart naar de omstandigheden waarin een video van rapper Eazy Padrino zijn opgenomen; en de intentie waarmee de makers te werk zijn gegaan. Het lied zelf heet 'Mafia'. Het is de autoriteiten een doorn in het oog dat er in het filmpje een pistool wordt afgeschoten. Helemaal nu blijkt dat het om een functionerend vuurwapen gaat, waarvan ook hulzen zijn teruggevonden op de plek waar de rapper zijn promo heeft opgenomen. Daarnaast wil justitie in Italië onderzoeken of de rapper kan worden aangepakt voor het aanzetten tot geweld.

Mattinata

Eazy Padrino is de artiestennaam van Gianfranco Prencipe, een Italiaan, wiens familie voor een groot deel in Duitsland woont. Hij komt uit de Mattinata, gelegen in de provincie Foggia, in het zuidoosten van Italië. Een stad waar de maffia een grote greep op de samenleving heeft, waardoor recentelijk nog een politieke crisis is ontstaan in de gemeenteraad.

Strafblad

Prencipe heeft een flink strafblad - zoals uit dit stuk blijkt - en heeft ook banden met de levensgevaarlijke Romito-clan. Dat is interessant in relatie tot Nederland. Ook de vorig jaar in Amsterdam geliquideerde Saverio Tucci behoorde tot die clan. De neef van Prencipe is de neef van Francesco Notarangelo, een min of meer bekende crimineel in de regio. Ook zijn naar Duitsland geëmigreerde vader zou in de misdaad zitten.

Mugshot van Gianfranco Prencipe, die in 2015 werd aangeklaagd voor drugshandel en het bezit van valse papieren.

Youtube

De politie is naarstig op zoek naar het wapen dat gebruikt is in de clip. De autoriteiten in Foggia hebben met lede ogen moeten toezien dat de clip inmiddels goed bekeken is op een kanaal als Youtube.