doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

UPDATE: drugsverdachte Dennis M. aangehouden in Spanje

De man die afgelopen week in Spanje werd aangehouden als leider van een wiet verhandelende organisatie werd in Nederland in verband gebracht met de Waterfront-moordzaak.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fda28c7fba7 img{#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fda28c7fba7 img{#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fda28c7fba7 img{#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62fda28c7fba7 img{#fig-62fda28c7fba7 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

N.B. Dit is een update van het op maandag 18 juni gepubliceerde stuk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

We schreven er zondag al over. In Spanje is, bij Allicante, een vijftien man tellende drugsorganisatie opgepakt. De groepering zou zich hebben bezig gehouden met geavanceerde wietteelt. De leider van die groepering zou een Nederlander zijn die wordt gezocht voor moord. De vraag was: wie is dat dan? Bronnen melden Panorama maandag dat het gaat om Dennis M., een verdachte in de Waterfront-moordzaak.

Gerard Meesters

Dennis M. is een bekende crimineel uit het Mocromaffia-circuit. Uit informatie die gisteren binnen kwam blijkt dat hij 'een oude bekende' was van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Ze zouden beiden veroordeeld zijn voor de bedreiging van Gerard Meesters in 2002, een actie waarbij ook Etous Belserang, en twee Engelse mannen betrokken waren, onder wie Daniel Sowerby, die uiteindelijk veroordeeld is voor moord op Gerard Meesters, enkele dagen later (dan de genoemde bedreiging) gepleegd. Alsof toeval niet bestaat: over dezelfde zaak hebben we maandag 18 juni ook dit stuk geplaatst, want ook bij de aanhouding van de moordenaar van Danny Gubbels is er een link naar 'Groningen'.

Feest

M.'s naam is ook genoemd in de Waterfront-zaak. Daarover heeft Panorama dit coververhaal gepubliceerd. Bij dat feest, bezocht door allerlei BN'ers werd Souhail Laachir geliquideerd. Dennis M. was die bewuste avond in 2013 ook aanwezig. De later veroordeelde schutter zou samen met hem zijn opgetrokken. M. is destijds kort aangehouden maar wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Staatsliedenbuurt

In de misdaadanalen komt M. verder voor als degene die door getuige Benaouf M. zou zijn aangewezen als 'hitman van Martha' in de zaak van de Staatsliedenbuurtmoorden, dat schrijft Crimesite. Ook schijnt M. al eerder te zijn opgepakt in verband met wietteelt in aanbouw bij Allicante in Spanje. Die aanhouding zou van twee jaar terug stammen.

Verder heeft M. nog een neef die verdachte is in de zaak rond de dood van Enneas Lomp, Dani M.

Beelden van de arrestatie van de groep rondom Dennis M. zijn door de Spaanse politie online geplaatst. Getracht is om een bevestiging te krijgen van zijn verdediging dat hij is opgepakt. Maar zijn advocaat Benedicte Ficq wil niet reageren tegenover Panorama. "Ik praat sowieso nooit inhoudelijk over zaken."

Zie hier:

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws