Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verbod Osmanen Germania in Duitsland

MC had zichzelf in Nederland opgeheven.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken in Berlijn heeft de broederschap Ottoman Germania BC verboden en hen elke activiteit verboden. Van de club gaat een ernstige bedreiging uit, zegt het ministerie van de deelstaat.

Invallen

Over de club is de laatste jaren ook in Nederland veel gepubliceerd. Zie hier een stuk in Elseviers, en hier een stuk in Vice.

Voordat minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken het verbod op de groep had afgekondigd, waren er in de ochtend al onderzoeken gaande in Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg, Beieren en Hessen tegen leden van de vereniging.

Chapters

Het doel en de activiteit van Osmanen Germania druist in tegen de wet, zo oordeelt het ministerie. Momenteel zijn 16 lokale chapters actief in Duitsland.

Rechtszaak

Volgens ramingen van de politie heeft de Turks georiënteerde organisatie in het hele land minstens 300 leden. In Stuttgart vindt sinds maart een rechtszaak plaats tegen acht verdachte leden. De mannen worden beschuldigd van poging tot moord, afpersing, drugshandel, gedwongen prostitutie en vrijheidsberoving.

Osmanen Germania is naar de mening van het Ministerie ook in verband te brengen met de Turkse regeringspartij AKP en de omgeving van de president Recep Tayyip Erdogan.