Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Lowlands trapt vrijdag af met grote hiphopact

BIDDINGHUIZEN (ANP) - De 26e editie van muziekfestival Lowlands trapt vrijdag officieel af met een legendarische naam uit de hiphopscene. De Amerikaanse rappers van De La Soul staan in de vroege vrijdagmiddag op Alpha, het grootste podium. Het festival is met 55.000 verkochte entreekaarten al sinds mei uitverkocht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Andere bekende namen op de eerste festivaldag zijn onder anderen The War on Drugs en Gorillaz. Namens Nederland houden De Jeugd Van Tegenwoordig en Blaudzun de eer hoog. Zoals gebruikelijk gaat na de optredens van de bands het nachtprogramma verder met optredens van dj's uit verschillende genres op meerdere plaatsen op het terrein.

Zaterdag en zondag staan onder meer optredens van N.E.R.D., De Staat, Nile Rodgers & Chic, Dua Lipa en Kendrick Lamar op het programma.

Het festival, dat traditioneel plaatsvindt naast het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen, duurt tot maandag 05.00 uur. De festivalgangers mogen tot en met maandagochtend op de camping blijven staan, maar moeten om 12.00 uur hun tent en andere spullen hebben ingepakt.