Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zilveren Kruis krijgt ernstige waarschuwing

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft Zilveren Kruis een ernstige waarschuwing gegeven voor het te laat informeren van verzekerden over wijzigingen in de polisvoorwaarden. Ook heeft de zorgverzekeraar de wijzigingen niet eerst voorgelegd aan de toezichthouder, terwijl dit wel verplicht is.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Het gaat om de polis Basis Exclusief van Zilveren Kruis. De verzekeraar maakte op 4 januari van dit jaar twaalf wijzigingen in de polisvoorwaarden bekend. Deze wijzigingen gingen met terugwerkende kracht in, vanaf 1 januari. Twee van de wijzigingen waren in het nadeel van verzekerden.

,,Wij rekenen het Zilveren Kruis zwaar aan dat zij deze wijziging te laat met haar verzekerden heeft gedeeld. Bij toekomstige overtredingen zullen wij een boete opleggen'', aldus de NZa.

Consumenten moeten volgens de autoriteit tijdig en duidelijk geïnformeerd worden over veranderingen in de polisvoorwaarden. Anders is een goede afweging maken om over te stappen naar een andere zorgverzekering niet mogelijk.