Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Liam Neeson: ik ben geen racist

LOS ANGELES - Liam Neeson heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na een interview waarin hij onthulde ooit op pad te zijn gegaan om een willekeurige zwarte man in elkaar te slaan. "Ik ben geen racist", zegt de Ierse acteur in de talkshow Good Morning America.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

In het interview deelde Liam een herinnering van een vriendin die ooit is verkracht door een zwarte man. De 66-jarige acteur wilde zijn wraakgevoelens vervolgens botvieren op een willekeurige zwarte man en schrok erg van zijn eigen agressie. Neeson vertelt in de talkshow dat het bewuste incident veertig jaar geleden heeft plaatsgevonden en dat hij net zo hard op zoek was gegaan naar een blanke man als de dader blank was geweest. "Als ze had gezegd dat het een Ier, Schot, Brit of Let was geweest dan had het hetzelfde effect gehad."

De onthulling van Neesons poging tot wraak zorgde voor veel ophef op social media. De Ier werd bestempeld als racist en ook werd er opgeroepen het werk van de acteur te boycotten. De acteur begrijpt dat zijn woorden verkeerd zijn opgevat. Ook vertelt Neeson dat hij destijds hulp heeft gezocht om te kijken waar die agressie vandaan kwam. "Ik was geschrokken van de primitieve drang die ik had. Het choqueerde me en deed me pijn."