Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bernabéu krijgt 'facelift' van half miljard

MADRID (ANP) - Het befaamde Estadio Santiago Bernabéu van Real Madrid krijgt een 'facelift' van ruim een half miljard euro. De werkzaamheden starten ergens in mei, na het seizoen. ,,Vanaf nu is het aftellen begonnen'', zei clubpresident Florentino Pérez bij de presentatie van het bouwproject, waarbij ook de Madrileense burgemeester aanwezig was.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Pérez sprak van een bouwkundig hoogstandje, dat het stadion van Real Madrid zal veranderen in een ,,avant-gardistisch en universeel icoon''. Volgens de clubleider krijgt Real Madrid de beschikking over het ,,mooiste, modernste en beste stadion van de wereld.''

De werkzaamheden moeten eind 2022 klaar zijn. Real Madrid blijft gedurende de verbouwing gewoon in het eigen stadion spelen. De clubleiding kondigde zeven jaar geleden de plannen al aan. Door problemen met de financiering moest de ingangsdatum diverse keren worden uitgesteld.

De capaciteit blijft met circa 81.000 bezoekers vrijwel hetzelfde. Grootste aanwinsten zijn een uitschuifbaar dak, een 360 gradenbeeldscherm, een dakterras en tal van winkels en uitgaansgelegenheden.