Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Danny Elfman: The Nightmare Before Christmas is een halloweenfilm

De kwestie of The Nightmare Before Christmas nou een kerst- of een halloweenfilm is, blijft een discussiepunt voor velen. Danny Elfman, die voor de film de muziek componeerde, vertelt in gesprek met USA Today onder welk rijtje hij de animatiefilm uit 1993 schaart.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

"Het gaat natuurlijk over kerst, maar voor mij is het een halloweenfilm", vertelt Elfman. "Toen ik opgroeide was Halloween mijn favoriete nacht van het jaar en kerst was een moeilijke tijd. Later werd het een periode waarin een soort donkere wolk me bleef achtervolgen, waarschijnlijk een gevolg van mijn kindertijd. Dit was tot ik zelf kinderen kreeg en een nieuwe, helderdere blik op kerst ontwikkelde."

De hoofdpersoon in The Nightmare Before Christmas is Jack Skellington, een skelet dat graag het licht en de warmte van kerst over wil brengen naar zijn eigen donkere en angstaanjagende thuis Halloweentown. Elfman zong in de film de liedjes van Jack in en kon zich goed met hem identificeren. "Ik wist hoe het was om koning te zijn van mijn eigen kleine wereldje en daaruit te willen ontsnappen en iets anders te willen. Dus ik voelde me erg verbonden met Halloween, maar ook erg verbonden met Jack omdat ik wist wat hij doormaakte", aldus Elfman.