Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Vlemmix kampt met ernstige botaandoeningen

Het gaat niet goed met de gezondheid van Johan Vlemmix. De ondernemer en Oranjefan kampt met verschillende botaandoeningen, bevestigt hij aan BuzzE na berichtgeving van De Telegraaf.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 60-jarige Johan kreeg vorige week te horen dat het goed mis is. Hij heeft osteofyten, osteoporose, artrose en acute reuma. "Het ziet er niet goed uit", vertelt hij. "Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Ik heb pijnstillers gekregen, maar verder kunnen ze eigenlijk niet zo veel doen. Ik moet weer een nieuwe afspraak maken met de arts, maar ik moet het nieuws eerst even laten bezinken."

De Brabander heeft vanwege zijn gezondheid ook besloten zijn villa te verkopen. "Wat moet ik nu in godsnaam met een huis van 2000 vierkante meter? Dat kan ik nu helemaal niet bijhouden."

Johan hield eerder dit jaar al kapotte knieën over aan de Nijmeegse Vierdaagse. Die blessure leek op miraculeuze wijze genezen nadat hij zich in september liet onderdompelen in het heilige water in bedevaartsoord Lourdes. "Ik denk nu dat ik door de pijn in mijn schouder mijn knieën niet meer voelde."

Hoewel Johan erg is geschrokken en de prognose niet goed is, probeert hij zo veel mogelijk bij de dag te leven. "Ik blijf alles doen wat ik kan doen."