Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hitlergroet bij FC Den Bosch is wegwerpgebaar

Na de wedstrijd waar Ahmad Mendes Moreira racistisch werd bejegend door supporters van FC Den Bosch, gingen beelden rond van een jongen die de Hitlergroet zou doen. Dit blijkt echter niet zo te zijn.

‘Hitlergroet bij FC Den Bosch is wegwerpgebaar’

Hitlergroet

Het Openbaar Ministerie heeft de beelden van de Hitlergroet onderzocht. Het is tot de conclusie gekomen dat de man een wegwerpgebaar maakte in plaats van de Hitlergroet. Op beelden was eerder al te zien dat de man eerst met zijn armen over elkaar stond en vervolgens een wegwerpgebaar gemaakt. Op stilstaande beelden leek het juist alsof de man een Hitlergroet maakte. Ook uit een gesprek tussen de man en het OM ontkende hij een de Hitlergroet. Hij wordt dus niet vervolgt voor racisme.

Moreira

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior werd gestaakt nadat er naar Moreira racistische leuzen werden geroepen. Onder ander k-neger, k-katoenplukker en Zwarte Piet kreeg hij naar zijn hoofd geslingerd. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Dit leidde tot onbegrip bij de Den Bosch supporters, waardoor de man dus besloot een wegwerpgebaar te maken naar de scheidsrechter en spelers van Excelsior.