doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Van Dis en Krabbé steunen actie tegen bomenkap

De actiegroep Schoorlse Bos moet Blijven biedt vrijdagmiddag een burgerinitiatief aan in het provinciehuis van Haarlem met meer dan 8.500 handtekeningen tegen een voorgenomen boskap. Bekende auteurs als Adriaan van Dis en Margriet Brandsma en acteur/kunstschilder Jeroen Krabbé steunen een protest tegen de voorgenomen kap van 100.000 bomen in de Schoorlse Duinen.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De kap is volgens Staatsbosbeheer nodig om het kwetsbare duingebied te herstellen. Aanvankelijk was het plan 12 procent van het bos weg te halen, maar eind oktober is besloten dat 6 procent van de bomen moet verdwijnen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Schoorlse Duinen zijn uniek, schrijft Staatsbosbeheer op zijn website. "Het zijn de hoogste en (bijna) breedste duinen van ons land. Het is ook een van de weinige plekken waar we de oorspronkelijke dynamische duinnatuur nog kunnen herstellen." In het gebied is een grote variatie aan planten en dieren te vinden.

De actiegroep heeft echter grote twijfels of de kap van de bomen het gewenste resultaat oplevert. "Wij kunnen in de argumenten van Staatsbosbeheer geen geldig excuus ontdekken om zoveel prachtige natuur te vernietigen."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws