Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Traangas opnieuw ingezet in Hongkong

HONGKONG (ANP) - De politie van Hongkong heeft weer traangas en peperspray ingezet tijdens een betoging gericht tegen de regering en tegen de invloed van Peking. Het was ruim een week rustig geweest in de metropool waar sinds juni felle betogingen zijn die het zakencentrum bijna verlammen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Een week geleden waren er verkiezingen voor de achttien districtsraden van autonoom Hongkong en die zijn overweldigend gewonnen door kandidaten die veel meer democratie en 'veel minder Peking' willen. Toch zijn er dit weekeinde weer vele duizenden demonstranten de straat opgegaan. De districtsraden, een soort gemeenteraden, hebben nauwelijks invloed op het bestuur van Hongkong.

The South China Morning Post meldde dat de politie zondag traangas en spray gebruikte tegen betogers die zijn afgeweken van de toegestane route van de protestmars. De mars is gepland vanaf het Cultureel Centrum van Hongkong door de toeristische wijk Tsim Sha Tsui, aan het water van de Victoria Harbour tussen het vasteland en het eiland Hongkong.