Faber wint eerste competitieduel als interim-coach van PSV

EINDHOVEN (ANP) - Ernest Faber heeft ook zijn tweede wedstrijd als interim-trainer van PSV gewonnen. Na de moeizame zege in het bekertoernooi op de amateurs van GVVV (2-1 na verlenging) versloegen de Eindhovenaren zaterdag PEC Zwolle in de competitie met 4-1.

PSV liep door de winst drie punten in op nummer twee AZ, dat bij Sparta Rotterdam verloor. PSV moet na de winterstop een achterstand van zeven punten op AZ zien goed te maken.

Zwolle nam in Eindhoven de leiding door een treffer van Mustafa Saymak. De aanvaller profiteerde van een fout van Daniel Schwaab.

Ommekeer

Jorrit Hendrix maakte in de 18e minuut gelijk voor PSV, waarna Mohamed Ihattaren kort daarna op fraaie wijze de 2-1 voor zijn rekening nam. Aan het begin van de tweede helft zorgde Bruma voor de 3-1. Cody Gakpo maakte na een mooie slalom 4-1.

PSV-verdediger Nick Viergever kreeg een gele kaart en is geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop, bij VVV-Venlo.