Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tennisser Chatsjanov terug naar Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft weer twee spelers toegevoegd aan het deelnemersveld van het ABN AMRO-tennistoernooi van Rotterdam. De Rus Karen Chatsjanov en de Canadees Felix Auger-Aliassime keren terug naar Ahoy, waar van 8 tot en met 16 februari wordt gestreden om een ATP-titel.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

"Felix Auger-Aliassime wordt gezien als een van de allergrootste talenten van dit moment. Met drie finaleplaatsen heeft hij in 2019 een enorme sprong gemaakt. Zijn 21e plaats op de wereldranglijst is op deze leeftijd echt een topprestatie", lichtte Krajicek toe. Auger-Aliassime is 19 jaar en speelde dit jaar finales in Rio, Lyon en Stuttgart.

Chatsjanov (23) heeft al vier titels gewonnen en stond dit jaar al even achtste op de wereldranglijst. Krajicek: "Hij is al een stapje verder, maar mag met zijn 23 jaar ook nog steeds als een toptalent worden gezien." Chatsjanov heeft iets recht te zetten in Rotterdam. Dit jaar verloor hij er in de eerste ronde van Tallon Griekspoor.

Eerder werd al de komst van onder anderen de Rus Daniil Medvedev, de Griek Stefanos Tsitsipas en de Zwitser Stan Wawrinka bekendgemaakt.