Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hertha BSC wil aanvaller Kalou deze winter laten gaan

BERLIJN (ANP) - De Duitse voetbalclub Hertha BSC gaat zonder Salomon Kalou op trainingskamp naar Florida. De Ivoriaanse aanvaller krijgt de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Kalou kwam dit seizoen pas vijf keer in actie in de Bundesliga, voornamelijk als invaller.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De 34-jarige aanvaller, die sinds 2014 voor Hertha speelt, wil in de winterse transferperiode overstappen naar een andere club. Zijn contract loopt komende zomer af. Jürgen Klinsmann, sinds eind november de trainer van Hertha BSC, liet de oud-Feyenoorder alleen in zijn debuut tegen Borussia Dortmund (1-2) even invallen.

Hertha, de club van Karim Rekik, Javairô Dilrosun en Daishawn Redan, begon zondag in Berlijn al aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Klinsmann had de wintervakantie van zijn spelers met vier dagen ingekort, omdat hij wil zorgen dat ze topfit zijn bij de hervatting van het seizoen, op 19 januari tegen Bayern München. De nummer 12 van de Bundesliga vliegt donderdag naar Florida voor een trainingskamp.