Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Engelse uitsupporters worden ontvangen in stripclub (+FOTO'S)

Elke zondag delen we een internetklassieker, een artikel uit de archieven van Panorama.nl dat het lezen nog een keer de moeite waard is. Met vandaag, uit januari van dit jaar, een bijzonder ontvangst.

Engelse uitsupporters worden ontvangen in stripclub

Als supporter van een voetbalclub tijdens uitwedstrijden word je regelmatig ontvangen als een halve crimineel. Hoe anders is het voor supporters van het Engelse Ipswich Town.

Combiregeling

In Nederland hebben we de zogenaamde combiregeling voor uitsupporters tijdens voetbalwedstrijden. Je mag met een bus of auto naar de wedstrijd toe, maar vooraf een biertje drinken bij de lokale bar is er niet bij, omdat men bang is voor ongeregeldheden. Je moet je aan een routebeschrijving houden en komt pas vlak voor de wedstrijd aan.

Exotische danseressen

Hoe anders is het voor fans van de Engelse club Ipswich Town. Zij krijgen van hun club zelfs een beschrijving waar ze vooraf een drankje kunnen doen. Voor de wedstrijd tegen Wycombe Wanderers op nieuwjaarsdag krijgen ze zelfs een bijzondere tip: The White Horse Pub. Of zoals de club beschrijft: “Er zijn genoeg verschillende bieren, een pool-biljart en live sportuitzending op tv.” Maar misschien nog belangrijker: “De pub heeft vanaf de lunch ‘exotische danseressen die lapdances geven. Er is geen entree en je hoeft niet te kijken als je niet wil.” Dat laatste zal wel meevallen gokken wij zo.

De nieuwe fanclub.

Geen happy end

Helaas voor de fans van de voetbalclub zorgde de wedstrijd niet voor een happy end: er werd met 1-1 gelijkgespeeld. Wij weten niet of de supporters daadwerkelijk naar de wedstrijd zijn geweest, of dat ze in de pub zijn blijven hangen.

Het bezoeken van een uitwedstrijd kan een bijzondere ervaring zijn.
Een bijzonder ontvangst.