Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Firemen Dakarteam: 'We doen nu echt mee met de grote jongens' (+VIDEO)

Panorama volgt tijdens dit jaar met speciale aandacht het Hillegoms Firemen Dakarteam. Zij maken speciaal voor ons regelmatig een update. Vandaag de vuurdoop.

Firemen Dakarteam: 'We doen nu echt mee met de grote jongens' (+VIDEO)

Vandaag is de derde etappe en op het moment van schrijven liggen we 18de. Het is een etappe waarbij een lus gereden wordt en waarbij het serviceteam dus niet alle spullen hoeft op te ruimen en in te pakken om vervolgens naar het volgende bivak te gaan. "Rondje" Neom: Start: ong. 08:30 | Special: 404 km | Verbinding: 84 km | Totaal: 489 km | Assistentie: 0 km.

Het gaat enorm goed met het team en met de nieuwe truck. We doen nu echt mee met de grote jongens en dat maakt het super spannend. Wat je tijdens de afgelopen etappes dan ook ziet is dat er een enorme strijd in het middenveld gaande is waar wij volop in mee strijden. Een strijd die we met de vorige truck bij lange na niet aan hadden kunnen gaan. Om een voorbeeld te geven: op dit moment rijden er in het middenveld 7 Nederlandse equipes (waaronder wij) bínnen 10 minuten van elkaar. Dat is ongehoord dichtbij. Er hoeft maar íets te gebeuren en het staat er weer helemaal anders voor. Kortom... klamme handjes!

Daarnaast zijn we ook super blij met ons nieuwe onboard camerasysteem. Hierbij kunnen we in één klap van het linker portier naar het rechter portier opnemen inclusief een shot naar binnen. Wat helemaal spectaculair is, is de G force meter links. Dan kan je helemaal goed zien wat het team te verduren heeft.