Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Kleine uitslagen op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met kleine uitslagen de handel uit gegaan. Beleggers op Wall Street waren vooral gespitst op de verdere ontwikkelingen rond het coronavirus, dat zich steeds verder verspreidt. Het sentiment verbeterde wat nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had gestele dat het nog te vroeg is om een internationale noodsituatie uit te roepen.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 29.160,09 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3325,54 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 9402,48 punten.

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging ruim 1 procent omlaag. Chipconcern Texas Instruments won na het openen van de boeken bijna 1 procent. In het afgelopen kwartaal werd een lagere winst behaald, maar Texas Instruments wist ternauwernood aan de eigen prognoses te voldoen.

Oliemarkten

De Amerikaanse luchtvaartsector stond eveneens in de schijnwerpers, met cijfers van Southwest Airlines en American Airlines. Zij wonnen tot ruim 5 procent. Andere bedrijven met resultaten waren bijvoorbeeld kabel- en entertainmentbedrijf Comcast (min 3,8 procent), verzekeraar Travelers (min 5,1 procent) en mijnbouwer Freeport-McMoran (min 2,8 procent).

Het coronavirus speelde onder meer een rol op de oliemarkten. De olieprijzen gingen omlaag door zorgen dat de vraag naar olie geraakt kan worden wanneer Chinezen massaal reizen afzeggen die ze gepland hadden in verband met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent goedkoper op 55,66 dollar. Brentolie kostte 1,7 procent minder op 62,11 dollar per vat.

Koersen

Amerikaanse casino-uitbaters stonden ook onder druk door de zorgen over het coronavirus, omdat China een belangrijke markt is. Het gaat bijvoorbeeld om Wynn Resorts (min 0,7 procent) en Melco Resorts & Entertainment (min 5 procent).

De euro was 1,1057 dollar waard, tegen 1,1041 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag.