Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ciara zorgt voor storm aan schade in ons land

De storm Ciara zorgt voor veel schade in ons land. Inmiddels heeft de ANWB mensen geadviseerd niet meer de weg op te gaan als het niet moet. Interpolis heeft al 150 meldingen binnen van schade.

Storm Chiara

Er zijn op dit moment vooral veel meldingen van omgevallen bomen. Zoals in Den Haag waar een rijdende auto ineens een boom op zich af zag komen. De bestuurde is met de schrik vrijgekomen. Ook op het spoor zorgen omgevallen bomen voor problemen. Zo ligt de intercity tussen Amsterdam en Berlijn er uit doordat de trein net over de grens op een boom knalde. 

Inmiddels adviseert de ANWB om niet meer de weg op te gaan mocht dit niet nodig zijn. Op de snelwegen is het op dit moment ook rustig. Op de A1 bij Amersfoort is dat wel het geval. Daar is slecht één rijstrook open nadat er een boom op de weg viel. 

Schademeldingen

Interpolis meldt dat het op dit moment al 150 schademeldingen binnen heeft gekregen. Ze adviseren mensen dat op het moment dat het weer wat rustiger is direct alle losliggende schade zoals afgewaaide dakpannen op te ruimen. Zo kunnen ze later niet opnieuw voor schade zorgen. De verzekeraar zet extra personeel in om alle meldingen te kunnen verwerken

Plezier om de wind

Toch zijn er ook mensen die plezier hebben van de wind. Een aantal stormgekken genieten op het strand van de wind. Ook in Leiden hebben ze lol om de wind. Daar gaat een kerkklok alle kanten op zo laat politiek-verslaggever Joost Vullings via Instagram zien.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zelfs de tijd waait met de wind mee. Of is dit wat ze bedoelen met het einde der tijden? #storm #leiden

Een bericht gedeeld door Joost Vullings (@joostvullings) op

Piek moet nog komen

Toch moet het ergste nog komen. Volgens Weerplaza komt de piek pas vanavond aan in ons land zo tussen 18 uur en middernacht. Dus we mogen ons nog even schrap zetten. Ook in andere landen zorgt Ciara voor problemen. Zoals in Groot-Brittannië waar het treinstation van London volledig is afgesloten.