Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ferrari en Sebastian Vettel uit elkaar na 2020

De droom om wereldkampioen te worden met Ferrari is (bijna) voorbij voor Sebastian Vettel. Na dit seizoen gaan de Italianen en de viervoudig wereldkampioen uit elkaar.

Ferrari en Sebastian Vettel uit elkaar na 2020

Na vier back-to-back wereldkampioenschappen bij Red Bull Racing stapte Sebastian Vettel over naar Ferrari. Het was tegelijkertijd met de invoering van de turbo V6'en en de hegemonie van Mercedes. Ondanks een salaris van boven de €30 miljoen per jaar maakte Vettel de belofte bij Ferrari niet waar.

In de eerste jaren kwam het voornamelijk omdat de Mercedessen zo ontzettend snel waren. Daarna had het ook te maken met de strategie van Ferrari en een zekere verbetenheid die zich bij Vettel leek te vertonen. Hij maakte fouten op cruciale momenten.

Ferrari

Vanmorgen maakte Ferrari bekend dat het contract met topcoureur Vettel niet wordt verlengd. Met de veel goedkopere Charles Leclerc behalen ze betere resultaten, dus waarom een dure 'bejaarde' aanhouden?

Sebastian zei in de persverklaring: "My relationship with Scuderia Ferrari will finish at the end of 2020. In order to get the best possible results in this sport, it’s vital for all parties to work in perfect harmony." Met andere woorden, we zijn nog steeds vrienden, maar we gaan volgend jaar wat anders doen.

Daarmee wordt het ook onduidelijk of Vettel nog wel in de Formule 1 rijdt in 2021. Overigens is de droom van een wereldkampioenschap met Ferrari natuurlijk nog niet helemaal afgelopen: seizoen 2020 is nog niet eens officieel van start gegaan. Desondanks geeft Ferrari zelf al aan dat de auto van dit jaar niet zo snel is als ze gehoopt hadden.