Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Justitie: Barendrechter Mels van B. (45) verdacht van het misbruiken van 19 kinderen

Het Openbaar Ministerie stelt dat de Barendrechter Mels van B. inmiddels zelf heeft verklaard over 19 slachtoffers. 

Mels

Vorige week dinsdag werd een 45-jarige man uit Barendrecht opgepakt in een grote kindermisbruikzaak. In eerste instantie was het niet duidelijk om wie het ging en hoeveel slachtoffers er zijn. Wel meldde het OM dat de man zich zelf bij de politie had gemeld nadat er aangifte tegen hem was gedaan. De politie deed vervolgens een huiszoeking, waarbij 'een aanzienlijke hoeveelheid' materiaal in beslag is genomen - telefoons en andere gegevensdragers.

Na de arrestatie werd er weinig tot niks gezegd over de verdachte en het aantal slachtoffers. Justitie wilde er eerst achterkomen wie de slachtoffers zijn, en vervolgens hun ouders inlichten. Dat is nu gebeurd, laat het Openbaar Ministerie vandaag weten via een persbericht. Inmiddels is het ook duidelijk dat de verdachte Barendrechter Mels van B. is, een 45-jarige ICT'er die zelf ook kinderen heeft.

'Slachtoffers zijn tussen de 10 en 12 jaar oud'

Gisteren wist de Telegraaf al te melden dat de slachtoffers voornamelijk 'logeetjes' zijn, die B's eigen kinderen kennen van bijvoorbeeld sportverenigingen. 'Kinderen van wisselende leeftijd', aldus de krant.

Het OM bevestigt dit in een verklaring en stelt dat Van B. verdacht wordt van ontucht met meerdere minderjarigen, overwegend aan het einde van de basisschoolleeftijd. De meesten zijn tussen de 10 en de 12 jaar oud. Mels van B. zou zelf hebben verklaard over 19 slachtoffers.

Justitie: "Er zijn op dit moment geen aanknopingspunten dat er meer slachtoffers zijn."

Onderzoek

Het onderzoek blijft ondertussen doorgaan. Mels van B. is al een aantal keer verhoord, zowel zijn huis als een vakantieverblijf is doorzocht en al het in beslag genomen materiaal wordt onderzocht. Justitie spreekt van een 'grootschalig onderzoek'. Naar verluidt is er een aantal zedenrechercheurs bezig met de zaak, evenals een Team Grootschalige Opsporing van twintig rechercheurs.

Op donderdag 26 september verschijnt Mels van B. voor de raadkamer van de rechtbank. De rechter bepaalt dan of de voorlopige hechtenis wordt verlengd.

Nieuws
  • de Telegraaf, NOS
  • NL Beeld / Regiofotografie