Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beste afkickkliniek buitenland (top 5) 

Steeds meer Nederlanders zoeken hulp in het buitenland voor hun verslaving, zo blijkt uit onderzoek onder 83 buitenlandse afkickklinieken in 13 landen dat we voor dit artikel hebben uitgevoerd. Ze kiezen voor het buitenland vanwege het gebrek aan wachtlijsten in vergelijking met Nederland, de betaalbare zorg in luxe privé-klinieken en de effectieve, holistische benadering van veel instellingen.

afkickkliniek

In het buitenland afkicken heeft bovendien als voordeel dat je fysieke afstand neemt van de dagelijkse triggers van je verslaving. Hieronder bespreken we de top 5 afkickklinieken in het buitenland die het beste scoorden in ons onderzoek op aspecten als de geboden verslavingsbehandeling, aanwezige voorzieningen en positieve ervaringen van cliënten.

Top 5 Afkickklinieken in het Buitenland

1. Anker Huis (Zuid-Afrika)

Anker Huis, een luxe kliniek in een afgelegen, groene buitenwijk van Kaapstad, Zuid-Afrika, is de beste buitenlandse afkickkliniek volgens de resultaten van ons onderzoek. Voormalige cliënten zijn in hun recensies erg lovend over het diverse behandelprogramma en de Nederlandse begeleiding die ze bij Anker Huis ontvangen. De kliniek scoort daarnaast goed op het punt van betaalbaarheid. Een behandeling kan vaak vergoed worden door de zorgverzekeraar, maar is ook zonder verzekering erg redelijk geprijsd. Bovendien is Kaapstad uitstekend bereikbaar dankzij directe vluchten vanuit Nederland.

Cliënten volgen bij Anker Huis een persoonlijk behandelprogramma dat wordt samengesteld op basis van individuele behoeften, de specifieke verslaving en eerdere verslavingszorg. Een behandeltraject heeft altijd een holistische benadering met aandacht voor je fysieke en mentale gezondheid. De aanwezige luxe voorzieningen ondersteunen deze aanpak en zorgen ervoor dat je je volledig kunt focussen op herstel.

Ga naar de website van Anker Huis

2. Diamond Rehab Thailand

In het tropische landschap van Hua Hin, Thailand ligt Diamond Rehab Thailand. Nederlanders kiezen onder meer voor deze afkickkliniek omdat het de goedkoopste optie uit deze lijst is. Ondanks de voordelige prijs voor een behandeling biedt de kliniek veel luxe faciliteiten en een hoog serviceniveau.

Het deskundige behandelteam maakt Diamond Rehab Thailand tot een van de beste afkickklinieken in het buitenland. De focus van elke behandeling bij de Thaise kliniek ligt op het begrijpen van de pijn achter een verslaving. Herstel kan volgens deze benadering alleen beginnen door aandacht te geven aan onderliggende problemen. Dit wordt gedaan aan de hand van bekende evidence-based behandelmethoden en holistische therapie.

Ga naar de website van Diamond Rehab Thailand

3. Paracelsus Recovery (Zwitserland)

Paracelsus Recovery is een vooraanstaande afkickkliniek in Zürich, Zwitserland. De verslavingszorg hier staat bekend om de exclusiviteit én zeer hoge kosten (beginnend vanaf €100.000 per week). De cliënten van de kliniek zijn daarom vooral zeer vermogende mensen die graag extra betalen voor anonimiteit en privacy.

Paracelsus Recovery onderscheidt zich door een unieke behandelaanpak. De individuele therapie en klinische behandeling die je hier volgt, worden onder meer aangestuurd op basis van de inzichten van genetische tests. Elke cliënt krijgt een persoonlijk behandelteam van meer dan 15 artsen en therapeuten toegewezen. De discretie en exclusiviteit maken de Zwitserse afkickkliniek vooral geschikt voor extreem vermogende personen die niet in de publiciteit willen komen met hun verslavingsproblematiek.

4. Villa Paradiso (Spanje)

In het zonnige Marbella, Spanje bevindt zich de gerenommeerde afkickkliniek Villa Paradiso. Cliënten loven de hoge kwaliteit van de behandeling en de individuele behandelprogramma's die er worden geboden. In 2021 won het daarom ook een prijs voor beste afkickkliniek in Europa.

Villa Paradiso vraagt net zoals Paracelsus Recovery om een flinke financiële bijdrage van cliënten, hoewel de kosten aanzienlijk lager zijn dan bij de Zwitserse kliniek. Cliënten betalen gemiddeld zo'n €20.000 voor een behandeling van 4 weken. De kliniek biedt een multidisciplinair team dat onder meer gespecialiseerd is in behandeling van een dubbele diagnose, waarbij psychologische afhankelijkheid aan verslavende stoffen gepaard gaat met andere psychische problemen.

5. Calm Rehab (Bali)

Op het rustgevende vakantie-eiland Bali ligt de afkickkliniek Calm Rehab. In de buurt van een van de vele stranden van het Indonesische eiland, wordt hier een unieke combinatie geboden van traditionele Balinese zorg en moderne verslavingsbehandelingen.

Calm Rehab staat bekend om zijn integratieve benadering, waarbij westerse behandelmethoden worden gecombineerd met oosterse praktijken zoals meditatie en yoga. Afkicken op Bali heeft bovendien als voordeel dat je je in een spirituele, serene omgeving bevindt die ideaal is voor herstel en persoonlijke groei. 

Praktische informatie

De kosten van afkicken in het buitenland zijn sterk afhankelijk van de gekozen kliniek. Waar de ene afkickkliniek ongeveer €5.000 kost voor een volledige behandeling van een maand, betaal je bij sommige exclusieve instellingen wel honderdduizenden euro's voor een behandeltraject. Houd ook rekening met een mogelijke vergoeding van de behandeling door je Nederlandse zorgverzekeraar. Om een behandeltraject in een afkickkliniek buitenland vergoed te krijgen, moet je vaak voldoen aan enkele voorwaarden, zoals een doorverwijzing van een arts en een eerdere behandeling in Nederland.

Meestal krijg je begeleiding bij het plannen van de reis naar de kliniek en het regelen van accommodatie. Een afkickkliniek in het buitenland bevindt zich vaak in de buurt van een internationaal vliegveld, waardoor internationale cliënten relatief makkelijk kunnen afreizen. Sommige klinieken bieden ook accommodatie aan voor bezoekende vrienden of familieleden. Zorg dat je alle medische dossiers, verzekeringsinformatie en noodzakelijke spullen meeneemt. Vergeet ook niet te controleren met de kliniek welke medicijnen zijn toegestaan.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een gemiddelde behandeling?

Een gemiddelde behandeling in een afkickkliniek in het buitenland duurt meestal 4 weken.

Is er nazorg beschikbaar?

Veel klinieken bieden een nazorgprogramma aan dat je terug in Nederland kunt volgen. Vraag dit altijd na bij de kliniek waar je wilt herstellen van je verslaving. 

Kan ik kiezen voor een privé afkickkliniek in het buitenland?

Ja, een behandeling in een privé-afkickkliniek in het buitenland is vrij gebruikelijk. Een Nederlandse verzekeraar kan een behandeling in zo'n kliniek in veel gevallen (gedeeltelijk) vergoeden.

Wat zijn de voordelen van afkicken in het buitenland?

Geen wachtlijsten voor opname, een nieuwe omgeving en een verslavingsbehandeling met luxe faciliteiten zijn enkele voordelen van afkicken in het buitenland.

Conclusie

Kiezen voor een afkickkliniek in het buitenland kan vele voordelen bieden. Klinieken bieden vaak hoogwaardige verslavingszorg in combinatie met een breed scala aan holistische behandelmethoden en mooie faciliteiten. Daarnaast vind je in een afkickkliniek in het buitenland meer privacy, zodat je op je gemak kunt werken aan een nieuwe start in je leven. Wacht daarom niet en neem vandaag nog contact op met een van de klinieken uit deze top 5 afkickklinieken in het buitenland.

Lifestyle
  • Unsplash