Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De wildste treinovervallen ooit 

Treinovervallen lijken eind 19e en begin 20e eeuw regelmatig voor te komen. Er zijn talloze verhalen over gemaskerde dieven die treinen te paard naderen, gewapend met geweren en klaar om de verborgen schatten aan boord mee te nemen om vervolgens in te zetten in fysieke en online casino’s. Grote treinovervallen, waarvan sommige behoorlijk sensationeel, komen voor in oude westerns, maar ze vonden ook in het echte leven plaats.

treinovervallen

In werkelijkheid hadden de daadwerkelijke treinovervallen betrekking op alles wat Hollywood hen voorstelt: grote hoeveelheden buit, epische achtervolgingen en zelfs explosies. In sommige gevallen waren echte treinovervallen zelfs nog erger dan hun gedramatiseerde tegenhangers. Hieronder lees je een paar goede voorbeelden van deze wilde misdaden!   

Onzichtbare treinoverval in Groot-Brittannië  

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, waren treinovervallen niet de exclusieve methode van het Wilde Westen. In 1855 vond ook een "onzichtbare" mega-overval plaats in een trein die via het Engelse Kanaal van Londen naar Parijs reed. Tijdens de overval stapten de criminele meesterbreinen William Pierce en Edward Agar discreet in de trein met bestemming Parijs. Terwijl ze aan boord waren (en met de essentiële hulp van een spoorwegbediende), hadden Pierce en Agar toegang gekregen tot de kluizen gevuld met goudstaven - de kostbare lading die de trein feitelijk vervoerde. Ze vervingen de tralies door loden schoten, waardoor de autoriteiten niets wijzer achterbleven totdat de overval met succes was gepleegd. Dat wil zeggen, totdat ze werden ontdekt bij de bars in Dover en onmiddellijk in de gevangenis werden gezet.

Butch Cassidy blaast een brug op 

Op 2 juni 1899 stopten Butch Cassidy en zijn Wild Bunch - een bende waartoe ook de Sundance Kid behoorde - een Union Pacific-trein net buiten Wilcox, Wyoming, toen ze dynamiet in de bok van een kleine houten spoorbrug stopten. Hoewel de explosie die ze veroorzaakten de brug niet deed omvallen, werd de trein wel tot stilstand gedwongen. Nadat deze was gestopt, stapte de Wild Bunch in de trein, met maskers en wapens op, en vertrok met $ 50.000 aan goud en andere buit nadat hij de kluis van de trein had opgeblazen. Hoewel de Amerikaanse regering een beloning van $1.000 'dood of levend' uitloofde voor iedere betrokken persoon, ontsnapte de legendarische bende en ging opnieuw overvallen.

Treinoverval in de naam van vrijheid

 In 1908 verzamelde Jozef Pilsudski, een Poolse paramilitaire leider, een groep collega-revolutionairen. Hun doel? Een politiek statement tegen Rusland maken door een trein te kapen. Destijds bezetten Rusland en het Oostenrijks-Hongaarse rijk beide Polen, en Pilsudski wilde dat zijn thuisland vrij zou zijn. In totaal stapten 16 mannen (waaronder toekomstige leden van de Poolse Tweede Republiek en verschillende premiers) en vier vrouwen (van wie er één later de vrouw van Pilsudski werd) in de trein en probeerden de trein onder controle te krijgen. Uiteindelijk brak er geweervuur ​​uit, werd een Russische bewaker gedood, werd de postwagen aan gruzelementen geblazen en gingen Pilsudski en zijn bemanning weg met 400.000 roebel (ongeveer 4 miljoen euro in hedendaags geld), die ze gebruikten om hun revolutie te financieren.

Misdaad
  • Pexels