Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Gerhard Berger en Khalid Kasem.

Ferrari

De winnaar: Gerhard Berger

Zal Gerhard Berger nog vaak aan zijn prachtige Ferrari F512 M hebben gedacht? Het was alweer in 1995 dat zijn rode speeltje werd gestolen, nota bene op het circuit van San Marino, toen Berger daar namens Ferrari een Grand Prix reed.

Nooit werd er enig teken van leven meer vernomen van zijn privéauto, tót vorige week. De politie van Londen had een tip gekregen van Ferrari. Een Britse makelaar had de auto verkocht aan een Amerikaan, volgens Ferrari moest dat de bolide van Berger zijn en dat bleek na Brits onderzoek te kloppen. “De gestolen Ferrari met een waarde van bijna 350.000 pond was meer dan 28 jaar vermist, tot we hem in slechts vier dagen konden opsporen,” jubelde onderzoeksleider Mike Pilbeam, die nog geen arrestaties kon melden. Hopelijk worden Berger en zijn Ferrari snel weer herenigd.

De verliezer: Khalid Kasem

Er moet iemand rondlopen met een onwaarschijnlijke hekel aan Khalid Kasem. Het AD had voor de tweede keer een smeuïge primeur met Kasem in de hoofdrol. Laatst kon de krant al uitpakken met het verhaal dat Kasem als advocaat probeerde om namens zijn cliënt een ambtenaar om te kopen, nu stond de gewezen talkshowhost opnieuw op de voorpagina.

In een publicatie die oud-collega Royce de Vries gerechtelijk probeerde te voorkomen, werd gereconstrueerd hoe Kasem direct contact had met Ridouan Taghi. Kasem had altijd gezegd dat Taghi niet meer was dan een klasgenoot op de basisschool. De nieuwe informatie komt uit door Peter R. de Vries opgenomen gesprekken met Kasem. Wie heeft die naar het AD gelekt? Diegene heeft wel zijn of haar zin: de nog maar net begonnen televisiecarrière van Kasem lijkt definitief voorbij.

Misdaad
  • NL Beeld