Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

1 op de 8 Nederlanders bespioneert/hackt eigen partner

We danken Google Chrome op onze blote knietjes voor incognitomodus.

Bespioneren

Als je van plan bent om dingen uit te vreten die het daglicht niet kunnen verdragen, wis je sporen dan goed uit. En dan vooral online. Het kan immers maar zo zijn dat je vrouw of vriendin gaat zitten graven in je telefoon, rekeningafschriften of sociale media-profielen. Uit onderzoek van Panelwizard blijkt dat 1 op de 8 Nederlanders z'n partner online in de smiezen houdt.

Dit gebeurt in meer of mindere mate; van posts en berichten checken, tot de online uitgaven en zoekgeschiedenis in de gaten houden. Hoewel zo'n 12% van de mensen toegeeft dit wel eens te doen, is het percentage onder jongeren een stuk hoger, namelijk 22%.

'Hacken light'

Uit het onderzoek onder 839 Nederlanders blijkt dat 1 op de 10 ondervraagden zelfs spreekt van vergaande acties, zoals het ongevraagd en stiekem inloggen op de sociale media-profielen van hun partner. 'Hacken light', zeg maar. Daarbij deed 9% zich ook voor als z'n eigen partner. Het 'hacken' blijkt vooral populair onder dertigers - 18% van hen zegt dit te doen.

De luitjes van Panelwizard concluderen verder dat 1 op de 3 Nederlanders weleens iets bestel op naam van hun partner. Vrouwen doen dit vaker dan mannen.

Niet echt verrassend: veel mensen doen dingen waarvan ze niet willen dat hun partner er achterkomt. Het is niet helemaal duidelijk om wat voor gedrag het precies gaat, wij stellen ons voor dat flirten met anderen, bezoekjes aan pikante websites en het luisteren naar 'The Best Of Gordon' via Youtube hieronder vallen.

27% van de ondervraagde personen heeft dat soort online geheimpjes. Opvallend: het zijn grotendeels mannen (38%) die hun online avonturen liever niet met hun partner delen. Hallo 'incognitomodus'. Bij vrouwen was dat slechts 17%.

Bizar
  • Hart van Nederland
  • Pexels