Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Premium

Beroemdheden en hun blunders voor de camera

Het kan jaren duren om een reputatie op te bouwen, maar het kost soms slechts een dag om hem volledig af te breken. Tal van celebrities kunnen er over meepraten. Eén onhandige uitspraak of actie en je vecht er de rest van je leven tegen. Zoals Máxima zou zeggen: ‘Hij was een beetje dom.’

Blunders

Willem-Alexander & Máxima

‘Hij was een beetje dom’

Om maar meteen met ons koningspaar te beginnen: het stel grossiert in onhandige mediaoptredens. De koning al vanaf zijn (jonge) jeugd, onze koningin sinds zij met voormalig Prins Pils samen is. “Alle Nederlandse pers opgerot!” riep de toen 11-jarige Wim-Lex tijdens een fotosessie in Ierland tegen het journaille. Dit tot schaamte van zijn ouders Beatrix en Claus, maar tot hilariteit van z’n broertjes. De uitglijder geldt nu als lesmateriaal voor zijn eigen dochters hoe het vooral níet te doen. Ook als kroonprins tekende hij weleens buiten de lijntjes. In maart 2001 verwees hij naar een ingezonden brief in de Argentijnse krant La Nación, waarin volgens W.A. stond dat de interviews met Videla voor een boek over de omstreden oud-president – waarin hij onder meer de vader van Máxima als coördinator van de beruchte staatsgreep zou hebben aangewezen - nooit hadden plaatsgevonden. Later bleek die brief afkomstig van Videla zelf, die overigens de interviews niet ontkende, maar vond dat zijn uitspraken niet goed waren weergegeven.

“Hij was een beetje dom,” zei Máxima daar tijdens hun verlovingsinterview uiterst schattig over. Later namen die woorden in kracht af, toen bleek dat dit volledig was ingestudeerd. De afgelopen jaren blunderde het koningspaar meermaals door huizen in Mozambique te laten bouwen en op vakantie te gaan tijdens de coronapandemie. Om van het tenenkrommende gestuntel tijdens troonredes, staatsbezoeken en kersttoespraken nog maar te zwijgen. Het is te hopen dat Amalia het spreken in het openbaar beter onder de knie krijgt dan haar vader. Wat we tot nu toe van haar gezien hebben, belooft in ieder geval veel goeds.

David Hasselhoff

Stomdronken op de film van zijn dochter

De beroemde video waarop Knight Rider en Baywatch-acteur David Hasselhoff stomdronken een hamburger probeert te eten, is op zijn eigen verzoek gefilmd door dochter Taylor Ann. Meerdere keren vóór dit incident was hij al lazarus aan zijn eigen voordeur beland en haalde hij de gekste fratsen uit. “De volgende keer dat dit gebeurt, wil ik dat je het voor me vastlegt,” zei hij tegen z’n dochter. Hij geloofde namelijk geen woord van alle verhalen waar zij de ochtend na zijn drankavonturen mee kwam. Gedroeg hij zich echt zo vreemd met een slokje op? Dat kon toch niet kloppen?

Wel dus. In de specifieke video, die hem sinds het uitlekken daarvan in 2007 achtervolgt, is te zien hoe hij halfnaakt op de grond ligt en fastfood probeert te eten. “This is a mess,” brabbelt hij bij elke hap, waarbij het merendeel voortdurend uit zijn handen valt. Op de achtergrond is Taylor te horen, die haar pa smeekt nu eindelijk eens van de fles af te blijven. Na het zien van de video - in nuchtere toestand - zocht David direct professionele hulp.

Will Smith

De grootste klapper tijdens de Oscars

Alopecia is een vervelende ziekte waarbij je, deels of volledig, je haar verliest. Jada Pinkett Smith, op papier de vrouw van Will Smith maar feitelijk al jaren van hem gescheiden, kampt daarmee en was daarom voer voor grappen tijdens de uitreiking van de Oscars van 2022. Collega Chris Rock, jarenlang een van Wills beste vrienden: “Jada, I love you. G.I. Jane 2, can’t wait to see it,” daarmee verwijzend naar het kale filmkarakter. Will, aanvankelijk hartelijk lachend om de grap, kreeg al snel in de gaten dat een walgende Jada de grap niet kon waarderen. En wat doe je dan tijdens het meest prestigieuze filmevent ter wereld? Je verandert je lach sneller en beter dan Kanye West dat zou kunnen naar een boze blik, stormt het toneel op, geeft je oude buddy voor het oog van de natie een ferme rechtse hoek en roept tweemaal luid: “Keep my wife’s name out of your fucking mouth!”

Later op de avond nam Will nog wel in tranen de Oscar voor beste acteur in de film King Richard in ontvangst, maar werd door de organisatie kort daarna voor tien jaar verbannen van het gala. Chris, twee maanden na de klap in zijn eigen theatershow: “Veel mensen vroegen me waarom ik niks terug deed. Simpel: omdat ik netjes ben opgevoed door mijn ouders.”

Anna Nooshin

‘Hier gaan we het niet over hebben’

Kudos voor De Telegraaf die middenin de coronapandemie eens korte metten maakten met verwende BN’ers en hun irritante managers. De videoredactie van de krant was door de zelfbenoemde influencer uitgenodigd om verslag te komen doen van haar onzinmuseum, waarin je in allerlei fantasierijke hoekjes maffe Insta-foto’s kunt schieten voor die ene extra like. Likes die ze zelf notabene kocht voor haar eigen pagina, zo lekte later uit via het juicekanalen van Yvonne Coldeweijer. Tijdens het bewuste interview met De Telegraaf stelde verslaggever Max van den Broek de relevante vraag waarom de toen geldende anderhalvemeterregel niet in acht werd genomen. “Hier gaan we het niet over hebben,”, zegt ze daarop resoluut, waarna ze een wanhopige blik op haar pr-hulpje werpt. Journalisten die mogen komen opdraven voor een verkooppraatje en het daar maar bij moeten laten, we zien het helaas maar al te vaak. Anna was dan ook volledig overrompeld toen de krant besloot het volledige gesprek, dus ook de woordenwisseling met de manager, integraal online te zetten.

Diezelfde manager adviseerde haar waarschijnlijk direct daarna om dan maar het boetekleed aan te trekken. Anna: “Ja, echt, mijn oprechte excuses voor dat interview. Ik kan ook niet anders dan daar heel cringy naar kijken. Ik snap iedereen volledig die me helemaal uitlacht. Ik begrijp het echt oprecht.” Yeah, right.

Donald Trump

‘Grab ‘em by the pussy!’

Met een hitsige uitspraak hier en daar kom je als realityster wat sneller weg dan wanneer je presidentskandidaat bent. Donald Trump kan erover meepraten, toen tijdens zijn campagne voor het Witte Huis in 2016 oude geluidsopnamen opdoken van hem en presentator Billy Bush, neef van oud-president Bush. Slechts weken voor de verkiezingsdag. Ter voorbereiding op een tv-opname, spraken de twee in 2005 met elkaar in een tourbus over de voordelen van bekend zijn. “Ik voel me automatisch aangetrokken tot mooie vrouwen en begin ze altijd maar gewoon te zoenen,” aldus Trump, terwijl hij zich onbespied en ongehoord waande. “Het werkt als een magneet. Ik wacht niet eens, ik zoen meteen. Wanneer je een ster bent, dan laten ze dat gewoon toe ook. Je kan echt alles uithalen wat je wil. Grab ‘em by the pussy (grijp ze bij de vagina, red.), wat dan ook.”

Trump maakte in oktober 2016 schoorvoetend excuses, maar zette het ook weg als ‘kleedkamerpraat’. ‘The Donald’ bemachtigde uiteindelijk gewoon The Oval Office, maar Bush kon vertrekken bij de omroep omdat hij het allemaal had laten gebeuren. Hij verklaarde: “Ik begrijp de reactie van de mensen, maar ik was destijds onzeker van mezelf en een pleaser. Ik wilde gewoon dat celebrities, zoals Trump, mij aardig vonden.”

Chris Brown

Wie niet luisteren wil…

Een gescheurde lip, gezwollen oogleden en nog een handvol blauwe plekken. Het gezicht van wereldster Rihanna zag er op de avond van de Grammy Awards in 2009 allesbehalve smaakvol uit om mee te schitteren op de rode loper. Oorzaak was een fikse ruzie met toenmalig vriendje Chris Brown, met wie ze in de autorit onderweg naar het gala slaags raakte. Binnenskamers bleef het voorval niet. Beelden van haar toegetakelde gezicht gingen de hele wereld over en manlief meldde zich nog dezelfde dag bij de politie van Los Angeles. Gevolg: 1400 uur taakstraf en een omgangsverbod met de zangeres van vijf maanden.

Oorzaak van de stoeipartij zou een oude scharrel van Chris zijn die ook op het feestje aanwezig is en van wie Rihanna vermoedt dat ze nog steeds contact heeft met Chris, die uitlegt: “Ze spuugde me in mijn gezicht en greep me bij mijn ballen, waarna ik in haar arm beet. Daarop griste ze de sleutels uit het contact, gooide deze naar buiten en riep dat ik haar wilde vermoorden. Toen ze daarna ook nog eens met haar sleutels mijn cd’s met nieuwe muziek begon te bekrassen, sloegen alle stoppen door. Ik sloeg haar, maar schrok meteen toen ik zag wat ik had aangericht. Zo ging het wel vaker in onze relatie. Ook ik zat regelmatig onder de schrammen en blauwe plekken.”

Johan Derksen

Even ging de VI-kaars uit…

De mannen van Vandaag Inside zijn inmiddels niet meer van het scherm weg te denken, maar begin 2022 moesten ze er toch echt twee weken aan geloven. Niet vanwege een ingelaste vakantie, maar omdat Talpa het trio per direct van de buis haalde na een bekentenis van Johan Derksen. De bromsnor gaf toe in zijn jonge jaren een bewusteloze vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd. Volgens Derksen zelf een onschuldige jeugdzonde. “Als ik eraan terugdenk, je schaamt je kapot. Het is een heel smerig verhaal, maar dat soort dingen gebeurde. Ik was met de keeper van Veendam en twee juffrouwen op stap. We gingen mee naar die woning en die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. Ik weet het nog wel en ik ben er niet trots op... Die juffrouw lag bewusteloos op de bank en er stond zo'n grote kaars. Die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

Er volgde ophef, zelfs tot in politiek Den Haag en de talkshow verdween van de buis. Nadat de stofwolken waren neergedaald, keerde het programma echter gewoon weer terug. Vandaag de dag refereert Derksen grappend met enige regelmaat aan het kaarsincident.

Kanye West

‘Ik heb die bitch beroemd gemaakt’

De fittie tussen Kanye West en Taylor Swift, onlangs uitgeroepen tot Time Person Of the Year, is bijna zo oud als de weg naar Rome. Bij wijze van. De zangeres was al sinds haar jeugd fan van de rapper en kocht van haar eerste zakgeld zijn album The College Dropout. Ze was dan ook als een kind zo blij toen haar grote idool tijdens de MTV VMA Awards van 2009 het podium beklom, nadat ze net de award voor beste video had gewonnen. Echter, hij kwam haar niet feliciteren, maar om de microfoon uit haar handen te grissen en te verkondigen dat Beyoncé Knowles de prijs wat hem betreft had moeten winnen. Een dag later zat de rapper in de talkshow van Jay Leno op de blaren: “Ik wist meteen dat ik mis zat toen ik daar stond. Ik denk dat mijn uitbarsting te maken had met een mengeling van oprechte emoties en alcohol. Ik bied graag mijn excuses aan haar aan.”

Die ‘sorry’ volgde in een uur durend telefoongesprek met de zangeres, maar werden een jaar later weer teruggenomen toen Taylor in het nummer Innocent naar het incident leek te verwijzen. “Ik ben als mens gevallen onder groepsdruk en heb totaal geen spijt meer van wat ik toen deed,” aldus Kanye. Vijf jaar later leek de lucht opnieuw geklaard tussen de twee, toen het duo samen op de foto ging tijdens een event en Kanye een grote bos witte rozen aan Taylor stuurde. Weer een jaar later ontplofte de bom opnieuw. Dit keer door de single Famous van Kanye.

Hij rapt daarin: “Ik heb het gevoel dat Taylor en ik ooit nog weleens seks zullen hebben. Waarom? Ik heb die bitch beroemd gemaakt.” Volgens de rapper had hij toestemming van Taylor om dit fragment in zijn song op te nemen, de zangeres zelf ontkent in alle toonaarden.

Justin Bieber

‘Fucking little cock’ blijkt opgewonden standje

De Canadese tienerster Justin Bieber raakte in 2012 betrokken bij een woordenwisseling en een handgemeen voor de deur van zijn hotel in Londen. Op beelden is te zien hoe hij een fotograaf opzij duwt om in een wachtende auto te stappen. Daarmee lokt hij direct een reactie van de man in kwestie uit: “Fucking little cock! Fucking little moron!” roept hij hem na, waarna het inmiddels gesloten portier weer openschuift en een woedende Justin naar buiten stormt.

What the fuck did you say?” aldus een verhitte zanger die een klap probeert uit te delen maar door een van zijn bodyguards wordt tegengehouden. “Lose your fucking mouth,” klinkt er dan weer vanuit de journalisten richting de auto. Het hele incident duurt nog geen dertig seconden, maar de imagoschade voor Bieber was enorm. Dagenlang beheerste zijn haast rood aangelopen hoofd de headlines van alle kranten.

Glennis Grace

‘Hállo klerelijer!’

Een gouwe ouwe met Glennis Grace, onze Amsterdamse Ciske de Rat XXL. Jaren voordat ze medewerkers en vitrines in een plaatselijke Jumbo-supermarkt kort en klein sloeg, kreeg ze het al eens live op televisie aan de stok met een automobilist in de Jordaan. Tijdens een interview met AT5-verslaggever Frank Awick, dat plaatsvond bij een oversteekplaats, wordt het interview bruut onderbroken door een aanrijdende witte Opel Kadett, die voor het oog van de camera bijna een aanrijding met haar veroorzaakt. “Sorry, hoor. Zeg! Zo doen we dat. Klerelijer! Je rijdt me bijna van m’n sokken,” roept ze hem na. Wat ze waarschijnlijk niet had verwacht is dat de man in kwestie elk woord daarvan meekrijgt, besluit uit te stappen en verhaal komt halen: “Wat zei je nou tegen me? Jullie staan hier midden op de rijweg. Wees blij dat ik rem en even wacht op je. Maar klerelijer? Beuk ik je het ziekenhuis in,” waarbij hij een handgebaar van een vuist maakt. Glennis daar weer op: “Nou, dan moet jij kijken wat er met jou gebeurt. Doe dan, ik ben echt niet bang, hoor. Doe eens niet zo agressief.”

Het voorval was overduidelijk niet gescript, maar de zangeres vermoedt dat het in scène is gezet. “Het was allemaal te toevallig. Als ik erop terugkijk, denk ik: ze wisten gewoon hoe ik zou reageren.” Allemaal de schuld van de media dus. Frank Awick daar vervolgens weer op in een reactie: “Dat is een onjuiste beschuldiging. Ze gooit hiermee mijn naam te grabbel, en beschuldigt ook AT5 onterecht.”

Tom Cruise

De Matthijs van Hollywood

Tom Cruise doet al zijn stunts naar eigen zeggen zelf. En wanneer er tijdens opnames van een film iets in de soep dreigt te lopen, ook dan schuift hij niet een collega naar voren, maar scheldt hij hoogstpersoonlijk zijn collega’s de huid vol. Zo doe je dat, als de Matthijs van Nieuwkerk van Hollywood. De acteur kreeg nogal een meltdown en ontstak in woede tijdens het maken van Mission Impossible 7, dat tijdens de coronapandemie werd gedraaid. Uniek, want veel producties lagen door de vele lockdowns en bijkomende restricties stil. Medewerkers die dan ook laks met de regels omgingen, zoals het niet dragen van een mondkapje, kregen dan ook de wind van voren van Tom. Zoals ook twee medewerkers die samen naar een computerscherm keken, klaarblijkelijk zonder de anderhalvemeterregel daarbij in acht te nemen. Natuurlijk is er dan altijd wel iemand die dat stiekem opneemt en naar een bevriende journalist lekt.

Een bloemlezing van Cruise’s scheldkanonnade, met het schuim op de bek: “We are not shutting this fucking movie down! Is that understood? If I ever see you do it again, you’re fucking gone. And so are you. That’s it. No apologies. I’m calling every night with studios, insurance companies and producers. We are creating thousands of jobs, you motherfuckers. You can tell it to the people who are losing their fucking homes because our industry is shut down. That’s what I sleep with every night.”

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Panorama thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Entertainment
  • ANP, YOUTUBE, AFP, EPA, AT5.