Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ontslagen directeur (61) ontvangt flinke bonus na seks met vrouw van werknemer

Het zou om een bedrag gaan van meer dan 74.000 euro.

ontslagen directeur bonus

Een directeur van een Brabants bedrijf werd in 2022 ontslagen nadat er aan het licht kwam dat hij seks had met de vrouw van een van zijn ondergeschikten. Echter, kwam de man in kwestie er recent achter dat hij nog een flinke bonus kan verwachten, zo sprak de rechtbank zeeland West-Brabant onlangs uit. Een ontslagpremie werd hem dus door zijn neus geboord, maar de ex-directeur komt niet geheel met lege handen te staan.

Ontslagen

De 61-jarige directeur werd in 2022 ontslagen, nadat er naar buiten kwam dat hij seks had met de vrouw van een van zijn accountmanagers. Na de ontdekking en alle bekentenissen van de man, kwamen er ook heel wat resultaten uit de onderzoeken die destijds werden gedaan. Zo bleek dat de man en de veel jongere vrouw honderden appberichten naar elkaar stuurden en met elkaar afspraken in hotels en huisjes.

Maar dat was niet het enige. Zo hamerde de (ex-)directeur erop dat de accountmanager weer aan het werk zou gaan nadat hij aangaf relatieproblemen te hebben.

Voor de rechter

Toen dit gebeurde, kreeg ook de werkgever er hoogte van. Het bedrijf vond het dan ook niet kunnen dat de directeur zijn personeel zo behandelde. Toen ook de affaire aan het licht kwam, was dat de druppel. De werkgever ontsloeg de man in kwestie, zonder maar ook enige ontslagvergoeding mee te geven.

Dit pikte de directeur niet, waardoor hij meteen naar de rechter stapte. In de rechtbank eiste hij zijn baan terug óf een schadevergoeding van zo'n 2,5 miljoen euro en andere vergoedingen. De 61-jarige man probeerde duidelijk te maken dat de affaire een privékwestie was, waardoor het niets te maken had met zijn werk. Hij vond het dan ook niet nodig voor zijn werkgever om hem te ontslaan. Toch dacht de rechter er destijds anders over. Want wat bleek? De directeur moest zelfs duizend euro toe betalen wegens zijn gescharrel onder werktijd.

Eind goed, al goed?

De directeur nam hier echter geen genoegen mee, waardoor hij nóg een rechtszaak begon. Hij vond – ondanks dat hij in 2022 op non-actief werd gezet – dat hij recht had op de bonus van dat jaar. En dat bedrag was zeker niet laag. Zo zou het gaan om een bedrag van zo'n 80.000 euro.

Afgelopen woensdag werd de uitspraak dan ook aan de buitenwereld vertoond. En wat blijkt? De Tilburgse kantonrechter heeft de directeur gelijk gegeven. Hoewel de man in kwestie geen ontslagvergoeding kreeg, heeft hij wel degelijk recht op zijn bonus over 2022. Volgens de kantonrechter heeft de directeur gewoon recht op zijn bonus. Maar wat betekent dit voor de werkgever? Simpel: de werkgever moet de man nog ruim 74.000 euro betalen. Daarbovenop komt nog eens een strafverhoging van 7000 euro bovenop, omdat het bedrijf de bonus niet eerder betaalde. Maar nee, ook dat is nog niet alles. Ook draait de werkgever op voor ruim 2000 euro aan proceskosten van de 61-jarige man.

Eind goed, al goed?

Bizar
  • RTL Nieuws
  • Adobe Stock