Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

34-jarige verdachte laat overal zijn broek zakken, ook in de rechtbank

Het lijkt een 'gewoonte' voor de verdachte uit de Oude Pekela: in publieke ruimtes je broek laten zakken. Ook vanmorgen in de rechtbank was het weer raak.

Rechtbank

Op donderdagochtend werd de rechtbank in Groningen geconfronteerd met het geslachtsdeel van een 34-jarige verdachte. "Doet u uw broek snel omhoog. Dit is hier niet nodig", reageerde de rechter. Waarna de zaak werd uitgesteld en de verdachte werd afgevoerd.

Meerdere incidenten

De man wordt verdacht van verschillende incidenten. Zo viel hij volgens het OM op 20 december 2022 twee vrouwen lastig in een bioscoop in Hoogezand, provincie Groningen. Hij zou zijn geslachtsdeel hebben laten zien en deze vervolgens tegen één van hen aan hebben gedrukt. Doordat de Pekelder had gepind in de bioscoop wist de politie zijn identiteit te achterhalen. Maar bij dit incident blijft het niet.

Ruime tijd later, in september 2023, stuurde de man een video waarin hij zichzelf bevredigde naar een vrouw van de woningbouwvereniging. De vrouw deed aangifte. En in november van datzelfde jaar zou de verdachte opnieuw zijn broek hebben laten zakken - dit keer in een supermarkt. Medewerkers van de supermarkt deden ook aangifte.

Zelfs bij de politie en reclassering kon hij het niet laten om met zijn geslachtsdeel in de weer te gaan.

Geen herinnering

De reclassering wil nu dat de man behandeld wordt voor zijn gedrag omdat zij de kans op herhaling hoog inschatten. De verdachte zelf zegt zich niets te herinneren van de strafbare feiten die hij zou hebben gepleegd. De Pekelder heeft tot nu toe dan ook niet mee willen werken aan een onderzoek of behandeling.

Volgens de rechtbank lijkt de 34-jarige verdachte niet te snappen dat het ongepast gedrag is dat hij vertoont. Na de gebeurtenis trok de rechtbank zich terug voor een kort overleg. "We hechten hier waarde aan om te laten weten dat dit getuigt van weinig respect", aldus de rechter na de korte onderbreking.

De verdachte werd ter plekke opnieuw aangehouden na het laten zien van zijn geslachtsdeel in de rechtbank. De zaak wordt uitgesteld voor verder psychisch onderzoek naar de Pekelder.

Bizar
  • RTV Noord
  • NL Beeld / Regiofotografie