Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Boeddha boy’ opgepakt na verdenkingen van verkrachting en de verdwijning van personen

Volgens zijn volgers is hij de reïncarnatie van Boeddha, maar volgens de politie is hij mogelijk een crimineel. Daarom is Ram Bahadur Bomjon nu opgepakt. Dat schrijft de Telegraaf.

Boeddha boy

'Boeddha boy' is in de boeien geslagen. De 33-jarige Nepalees wordt verdacht van het verkrachten van een minderjarig meisje dat in zijn woongemeenschap zou leven. Ook zijn er in het verleden aangiftes tegen hem gedaan wegens mishandeling en er zouden vier van zijn volgers op miraculeuze zijn verdwenen. De politie was daarom al een tijdje naar Ram Bahadur Bomjon op zoek.

Na een anonieme tip werd de 'reïncarnatie van Boeddha' eindelijk in Kathmandu aangehouden door de Nepalese autoriteiten. Daarbij werden verschillende gegevensdragers in beslag genomen, evenals honderduizenden euro's aan cash, een auto, twee motoren en een scooter.

Heilige superster

In mei 2005 verliet de toen 15-jarige Ram zijn ouderlijk huis. Dit deed hij naar eigen zeggen na een droom waarin een godheid hem dat vertelde. In de periode erna vergaarde hij honderdduizenden volgers omdat hij lange periodes aan één stuk mediteerde en daarbij niks at of dronk en zelfs niet sliep. En hij genas mensen door handoplegging. Althans, dat beweerde hij. En veel mensen geloofden hem.

Zelfs Discovery Channel kwam op een gegeven moment langs om de jonge Bomjon te filmen. Door zijn prestaties werd hij al snel gezien als de reïncarnatie van Gautama Boeddha. Zelf heeft hij dat overigens altijd ontkend.

Vaker in beeld bij justitie

Al in 2010 kwam Bomjon in beeld bij justitie. Hij werd beschuldigd van het mishandelen van 17 dorpelingen. Twee jaar later bevrijdde de politie een Slovaakse vrouw die gekidnapt zou zijn door Bomjons volgers. Al snel verschenen er gruwelverhalen in de media over dat de vrouw drie maanden vastgebonden aan een boom zou hebben doorgebracht.

Tel daarbij op: vier vermiste volgelingen en een beschuldiging van verkrachting, en je snapt waarom de politie 'Boeddha Boy' maar al te graag wilde inrekenen. In 2019 viel een arrestatieteam een van zijn leefgemeenschappen binnen, maar Bomjon was op de vlucht geslagen en bleef lang onder de rader. Nu heeft de politie hem eindelijk te pakken gekregen.

Misdaad
  • de Telegraaf, Setopati
  • Adobe Stock