Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Albert Verlinde schrikt van Matthijs van Nieuwkerk: 'Heeft er iemand een hekel aan hem?'

Onlangs heeft Matthijs van Nieuwkerk zijn radiostilte verbroken. De presentator deed zijn verhaal in het NRC en bij RTL Boulevard.

Matthijs van Nieuwkerk

Na een jaar uit de running te zijn geweest, komt Matthijs van Nieuwkerk terug op de buis. Lang werd er gespeculeerd: zou hij naar Max gaan? Of toch naar Talpa? Uiteindelijk heeft het oude gezicht van de NPO voor RTL gekozen.

Matthijs van Nieuwkerk kwam vorig jaar in het nieuws, omdat hij zich als een tiran zou hebben gedragen op de redactie van De Wereld Draait Door. Wanneer je dan een jaar later uit de luwte treedt, hoort daar natuurlijk een sorry-interview bij.

In RTL Boulevard ging de presentator flink door het stof. Ook Albert Verlinde heeft het interview gezien. Verlinde vertelde bij Vandaag Inside dat hij wel schrok van het werk van de grimeur die Van Nieuwkerk had opgemaakt. In het interview was namelijk een zeer bleke Matthijs van Nieuwkerk te zien: “Ik zag net die foto voorbijkomen en toen ik die foto zag, dacht ik: heeft er iemand een hekel aan hem?”, aldus Albert.

Opgebaard

Ook Wilfred Genee zag dit: “Hij zag eruit alsof hij overleden was, hè?”, vertelt de Vandaag Inside-presentator. “Opgebaard lijkt hij bijna! Als je die foto kantelt, dan is hij er geweest!” Albert voegt nog toe dat je de jaartallen er zo onder kunt zetten.

Als er iets aan de tafel van het VI-trio wordt besproken, moet Johan Derksen natuurlijk ook zijn mening geven. De besnorde analist zegt dat Matthijs normaal altijd voor krantenfoto’s spreekt die gepubliceerd mogen worden: “Dat is hier niet gebeurd.” Ook Albert beaamt dat.

Verlinde denkt ook dat Matthijs nog vaak geconfronteerd gaat worden met deze foto: “Deze foto gaat hem achtervolgen de hele tijd. Het is echt verschrikkelijk.”

Entertainment
  • RTL Boulevard. Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst
  • RTL Nieuws