Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de eigenaar (41) van OnlyFans en zo rijk is hij inmiddels

Ka-ching!

Leonid

OnlyFans is niet meer weg te denken uit het hedendaagse sociale medialandschap. Vooral tijdens de coronaperiode is het platform explosief gegroeid, zowel qua gebruikers als qua contentmakers.

Volgens de laatste berichten maken 3 miljoen mensen nu pikante foto's en video's voor ongeveer 240 miljoen gebruikers (of zoals het platform ze noemt: fans). De populariteit van de dienst is mede te danken aan het feit dat bekende mensen gebruik maken van de dienst. In Amerika zijn dat bijvoorbeeld zangeressen Iggy Azalea en Cardi B, en Sopranos-actrice Drea de Matteo. Nederland moet het doen met Temptation Island-sterretjes en Ferry Doedens.

Leonid Radvinsky

Overigens is OnlyFans ooit door de Brit Timothy Stokely en zijn vader Guy opgericht voor artiesten, zodat zij tegen betaling 'exclusieve content' konden plaatsen. Online optredens of bijzondere foto's en video's van concerten bijvoorbeeld.

In 2018 werd echter de eerste naaktfoto verkocht via het platform. En in datzelfde jaar werd het bedrijf overgekocht door de Oekraïens-Amerikaanse zakenman Leonid Radvinsky (41). Geheel toevallig was dat niet, de ondernemer was toen al bekend met pikante content. Al vanaf jonge leeftijd was Radvinsky betrokken bij allerlei internetbedrijfjes en hij richtte in 2004 18+ site MyFreeCams op. Na zijn overname van OnlyFans in 2018 groeide het platform vervolgens in rap tempo uit tot de hype die het nu is.

Inmiddels is Leonid volgens de BBC ook de enige aandeelhouder van het Britse moederbedrijf van OnlyFans genaamd Fenix International Ltd. Goeie zet van Radvinsky? Absoluut. Het bedrijf maakt jaarlijks honderden miljoenen winst en het vermogen van de 'online pornokoning' wordt inmiddels geschat op meer dan 2 miljard dollar, aldus de BBC.

Naar verluidt gaat 80% van al het geld dat er op het platform wordt uitgegeven naar de makers zelf. Radvinsky is dus niet de enige die rijk wordt van zijn bedrijf.

Entertainment
  • BBC e.a.
  • Adobe Stock