Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: lerares sluit leerling op in kluisje en slaat deur in gezicht

Op school hadden de meeste mensen wel een hekel aan minimaal één leraar. Sommige docenten waren dan wel weer in voor een geintje met de leerlingen. Een lerares in Canada maakte het echter wel heel bont. Zij sloot namelijk een 12-jarige jongen op in zijn kluisje.

School

De leerling zat destijds in groep 8 en het gebeurde tijdens de middagpauze. Hij maakte lol met zijn vrienden. Hij liet aan hen zien dat hij in zijn kluisje paste. Ze hadden veel plezier tot de lerares zich ermee ging bemoeien en vroeg of hij in zijn kluisje wilde gaan staan. Tegenover Radio Canada vertelt de leerling dat je meewerkt als een docent iets aan je vraagt. Daarom stemde hij ermee in. Hij deed zijn verhaal anoniem.

Deur in gezicht

De jongen liet weten dat de docent het kluisje dichthield en tegen de deur aantrapte. Ze zou zelfs aan de medeleerlingen gevraagd hebben of de locker ook op slot kon. Ook beweert het slachtoffer dat hij uit het kluisje probeerde weg te komen en dat de leraar met de deur in het gezicht van de leerling sloeg.

Ondertussen hoorde hij gelach van haar. Ze zou gedreigd hebben dat hij enkele minuten opgesloten zou blijven, omdat hij dan te laat zou zijn voor de les. Uiteindelijk duurde het hele tafereel twee minuten.

Dat was echter niet het enige: “Er waren gesprekken over om dit elke lunch vijf of tien minuten te doen en een slot te krijgen”, vertelt de Canadese jongen. “Dus ik was erg bang dat die dingen werkelijkheid zouden worden”, gaat hij verder.

Het incident vond drie jaar geleden plaats op het Collège catholique Franco-Ouest, maar de ouders van de leerling dringen nog steeds aan op een vertrek van de lerares naar een andere school. Er zijn bewakingsbeelden van die bewuste dag vrijgegeven. Op de beelden is onder andere te zien dat de leerling al twee keer uit het kluisje probeerde weg te komen.

'Ik kon niet praten'

De jongen liet weten dat hij geshockeerd was en niet meer helder kon nadenken: “Ik huilde af en toe. Ik kon niet praten.” De lerares wilde niet in de media reageren, omdat er nog steeds een rechtszaak loopt. Om wat voor zaak het precies gaat, vertelde ze niet.

In een gesprek met een onderzoeker die zowel de leerling als de docente heeft gesproken vertelt de lerares dat ze zich realiseert dat het ongepast en onprofessioneel van haar was. Ze legde ook uit dat het om een grap ging. Ondertussen deed het schoolbestuur en het Ontario College of Teachers (OCT) onderzoek naar hetzelfde incident.

Uiteindelijk kwam de docent er vanaf met twee dagen schorsing. De leerling vindt dat een veel te lage straf. Hij pleit er dan ook voor dat ze ontslagen wordt: “Ik kan begrijpen dat dat niet altijd mogelijk is”, vertelt hij. “Maar ik weet dat er administratieve maatregelen zijn die de school kan treffen om haar in ieder geval bij het slachtoffer vandaan te halen en ervoor te zorgen dat hij zich veilig voelt”, besluit hij. Ook zijn vader vindt het ongelofelijk dat ze maar zo’n lage straf heeft gekregen.

De familie heeft inmiddels besloten om de docent particulier te vervolgen. Op die manier proberen ze te bewijzen dat de lerares schuldig is.

Bizar
  • Radio Canada, CBC Canada
  • Bewakingsbeelden Collège catholique Franco-Ouest 
  • Bewakingsbeelden Collège catholique Franco-Ouest