Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-leider No Surrender kreeg 'container vol stront' over zich heen na statement medewerker Rachel Hazes

Klaas Otto is op z'n zachtst gezegd niet blij met de uitspraken van Marieke van Beek.

Klaas Otto

Dat Rachel Hazes nog steeds op mannen met 'een rauw randje' valt, werd duidelijk toen de ze aanpapte met de ex-leider van No Surrender MC Klaas Otto. De twee hadden enige tijd terug kortstondig een relatie met elkaar.

Aan de romance kwam echter een einde en Otto heeft nu een oud-medewerkster van Rachel Hazes, namelijk Marieke van Beek, voor het bankje gesleept. Dit vanwege een aantal uitspraken die zij in de rechtbank deed in een andere zaak - Marieke en Rachel zijn verwikkeld in een huurconflict.

In die zaak heeft Van Beek gesteld dat Rachel Hazes de voormalig motorclubleider in ruil voor een envelop met 25.000 euro cash op de loonlijst van haar bedrijf heeft gezet. Ook zei de oud-medewerkster van Rachel dat Klaas Otto 'niet zo'n zuiver verleden heeft'.

'Lelijke, belastende verklaring'

Otto eiste een rectificatie, maar deze kwam er nooit. Vandaar dat hij een kort geding aanspande tegen Van Beek. Voor de rechter verklaarde hij namelijk dat hij 'een container vol stront' over zich heen heeft gekregen door de 'witwasverklaring' van de oud-medewerkster van Hazes.

Otto's advocaat: "De uitspraak van Van Beek is niet zomaar een losse opmerking, het gaat om een heel lelijke, belastende verklaring die onder ede in het bijzijn van een boel media is gedaan."

Marieke Van Beek ziet het probleem niet zo. "Als mij ernaar wordt gevraagd, dan verklaar ik daarover", zei ze tegenover de rechter. Haar advocaat voegde daaraan toe dat Klaas Otto het heeft over 'trial by media', maar juist zelf de media heeft opgezocht. "Klaas is gepokt en gemazeld", aldus de raadsman, "en mijn cliënt heeft de waarheid verklaard."

Over 2 weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

Explosie

Otto haalt wel vaker het nieuws. Zo was het huis van zijn vriendin Gracia K. in Den Bosch in de zomer van 2022 nog doelwit van een aanslag met explosieven. De Rotterdamse dader, ene Harris R., werd opgepakt en later veroordeeld tot 2,5 jaar cel.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst