Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat zijn de voordelen van een droger huren?

In het drukke leven van vandaag, waar gemak en tijd vaak van essentieel belang zijn, kan het huren van een droger een slimme keuze zijn. Maar waarom zou je kiezen voor het huren van een droger in plaats van het kopen van een eigen apparaat? Laten we enkele van de belangrijkste voordelen bespreken.

Droger

1. Kostenbesparing op lange termijn 

Zoals per 1 juli 2023 wordt geschat, kost een gemiddelde droger van 8 kg tussen de €93 en €202 per jaar om te draaien. Dit komt neer op ongeveer €0,75 tot €2 per keer. Wanneer je een droger koopt, zijn er naast de aankoopprijs ook de kosten van elektriciteit en eventueel onderhoud. Door te huren, kun je deze kosten vermijden of minimaliseren, omdat onderhoud vaak bij de prijs inbegrepen is.

2. Flexibiliteit 

Is het de moeite waard om een droger te hebben als je niet veel was hebt? Voor gezinnen die elke week veel was hebben, of voor mensen zonder ruimte om de was te drogen, is een droger absoluut een uitkomst. Als je echter maar af en toe een droger nodig hebt, is huren een flexibelere optie dan kopen.

3. Geen onderhoudszorgen 

Een ander voordeel van het huren van een droger is dat je je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud. Mocht het apparaat defect raken, dan zal het verhuurbedrijf het voor je repareren of vervangen.

4. Gemak bij installatie 

Drogers zijn zware apparaten en zijn daarom vaak moeilijk te verplaatsen. Wanneer je een droger huurt, wordt de installatie vaak verzorgd door een verhuurbedrijf, zoals Homie. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het transport en de installatie.

5. Duurzaamheid 

Er zijn verschillende manieren om de kosten van het gebruik van een droger te verlagen. Denk aan het kiezen van een hogere centrifugeersnelheid op je wasmachine, het losmaken van je lading en het gebruik van drogerballen. Daarnaast is het raadzaam om de sensor van de droger schoon te houden zodat deze nauwkeurig werkt, altijd een volle lading te draaien en na elke lading pluisjes uit het filter te verwijderen. Zo maak je huren van een droger nog duurzamer.

6. Efficiëntie en tijdbesparing 

Gemiddeld duurt een droogcyclus ongeveer 45 minuten. Dikkere stoffen, zoals een dekbed of een lading dikke badhanddoeken, kunnen tot een uur nodig hebben om te drogen. Door een efficiënte droger te huren, kun je tijd besparen, vooral als je vaak dikke stoffen droogt.

Bonustip: Bespaar op je energiekosten tijdens piekuren 

In de wintermaanden ervaren veel regio's piekuren van energieverbruik, vooral tijdens de vroege ochtenduren wanneer de meeste huishoudens hun verwarming aanzetten. Tijdens deze piekuren kan elektriciteit duurder zijn vanwege de verhoogde vraag. Door was- en droogcycli strategisch te plannen voor de late avonduren, wanneer het energieverbruik doorgaans lager is, kun je profiteren van lagere tarieven en aanzienlijk besparen op jouw energierekening.

Laat nooit jouw witgoed onbeheerd achter  

Het is essentieel om altijd veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, vooral met apparaten die veel energie verbruiken, zoals een wasdroger. Het is niet raadzaam om een wasdroger aan te zetten vlak voordat je het huis verlaat of gaat slapen. Niet alleen kan dit leiden tot een hoger energieverbruik, maar er is ook een potentieel brandrisico. Door toezicht te houden op jouw apparaten en ervoor te zorgen dat ze correct werken, minimaliseer je het risico op ongelukken en verhoog je de levensduur van het apparaat.

Droger huren? Bekijk snel het aanbod van Homie  

Als je niet direct wilt investeren in een wasdroger of gewoon flexibel wilt blijven in je keuze, is een droger huren een uitstekende optie. Homie biedt een divers assortiment aan hoogwaardige drogers die passen bij verschillende behoeften en budgetten.

Door te huren bij Homie, profiteer je van up-to-date apparatuur zonder de volledige aanschafkosten. Bovendien kun je rekenen op een uitstekende klantenservice en ondersteuning. Bekijk vandaag nog het aanbod op de website van Homie en vind de perfecte droger voor jouw huishouden.

Lifestyle
  • Adobe Stock