Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marco Louwerens alias 'Directeurtje' geeft toe: 'Ik speelde VI-mannen tegen elkaar uit'

Hij werkt inmiddels niet meer voor John de Mol, maar had een succesvolle periode bij Talpa. Als 'directeurtje' speelde hij zelfs het VI-trio tegen elkaar uit, geeft hij nu toe in een interview met het AD.

Marco Louwerens

Marco 'directeurtje' Louwerens gaat al een tijdje mee in televisieland. Zo was hij eerder zenderdirecteur van RTL 7 en RTL Z, maakte later de overstap naar Talpa Network als aangesteld als tv-directeur en werd daar verantwoordelijk voor de programmering van SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Inmiddels werkt Louwerens als freelancer.

Maar zijn tijd bij Talpa vergeet hij ongetwijfeld niet snel. Binnen het media-imperium van De Mol maakte de tv-bobo furore als 'directeurtje', een bijnaam die hem werd gegeven door Genee, Derksen en Van der Gijp. De zenderbaas trad zelfs in meerdere VI-uitzendingen op als Sinterklaas. Een zeer onbeschofte en hilarische versie van de goedheiligman om precies te zijn.

Niet trots

Als zenderbaas had Louwerens ook de verantwoordelijkheid om met de VI-mannen om tafel te gaan over hun contracten. Het programma scoort altijd lekker, dus Marco deed er alles aan de heren te laten tekenen. En dan het liefst voor een lange periode en niet te veel geld.

Daarbij heeft hij wel eens 'smerige spelletjes gespeeld', geeft hij toe in een interview met het AD. "Trots ben ik er niet op", zegt hij. "Maar ik heb ze ook wel eens tegen elkaar uitgespeeld."

Hij ging eerst naar Van der Gijp en Derksen toe, legt de tv-baas uit. Die liet hij eerst apart een krabbel zetten, zodat hij later Genee onder druk kon zetten. Die kon 'eigenlijk niet meer terug', onthult 'directeurtje'.

Zoals bekend - in VI wordt het onderwerp regelmatig besproken - deden Derksen, Genee en Van der Gijp later samen de onderhandelingen, waarbij Genee als woordvoerder en belangenbehartiger optrad. De streek van Louwerens kon hij dus slechts één keer uitvoeren.

Entertainment
  • NL Beeld / Patrick van Emst