Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van der Gijp: 'Rutte lijkt mij geen man voor een gangbang'

Je weet niet wat er achter iemands voordeur gebeurt, René.

Rutte

Voor scherpe politieke analyses, genuanceerde uiteenzettingen over politici en afgewogen meningen hoef je niet te zappen naar Vandaag Inside. Voor heerlijk slap geouwehoer, politiek incorrecte oneliners en een luchtige kijk op de politiek ben je dan weer wél aan het juiste adres bij Genee, Derksen en Van der Gijp.

In de meest recente uitzending is Jort Kelder te gast. Kelder, tv-man, oud hoofdredacteur van de Quote en niet onbelangrijk: vriend van VVD-leider Mark Rutte, is iets minder van het grappen en grollen. Maar aan tafel bij VI moet ook hij eraan geloven.

'Dat deed 'ie goed hè?'

Rutte schoof enige tijd terug aan bij Vandaag Inside. De VVD-man hield zich volgens critici prima staande in de lollige chaos van het VI-trio. Maar hoe kijkt Jort eigenlijk naar het optreden van zijn boezemvriend?

"Ja, jullie grilden hem en dat is ook prima", begint hij. "Maar het moment van de helm met de dildo erop, dat was natuurlijk memorabel. Ik hoorde zelfs van hem, dat vertelde hij in mijn podcast, dat hij zei: ja, het was wel even opgevallen in het Élysée (het presidentiele paleis in Frankrijk, red.). Die hebben mij daar wel even op gewezen. Dus Macron (de Franse president) had er nog wel een opmerking over gemaakt toen jij die helm zo... Dat krijgt hij dus toch te zien. Grappig."

Genee stelt dat Rutte daar al bang voor was en daarom de helm wegschoof.

Jort: "Dat deed 'ie goed hè. Volgens mij heeft hij ook getraind met: hoe ga je op de foto. Hij heeft een keer verteld dat hij op campagne was en dan komt er zo'n gast voor zo'n bachelor party, verkleed als lul, en dan proberen al die vriendjes hem naar Rutte toe te duwen, zodat er een foto is. En dan heeft 'ie zo'n heel teampje om hem heen." Jort beeldt uit dat de 'lul' wordt weggeduwd.

Johan stelt vervolgens dat Rutte de VI-tafel helemaal suf lulde toen hij voor de tweede keer te gast was. "Toen heeft hij zich heel goed gewapend", aldus de Snor.

Beslagen brilletje

Genee vindt het vooral mooi dat Nederland te horen kreeg dat Rutte 'het een keer gedaan had', zegt hij. Genee: "Daar was enige twijfel over bij Johan."

"Het is geen man voor een gangbang denk ik", lacht Van der Gijp. "Denk jij?" vraagt hij aan Wilfred. "Nee, dat denk ik ook niet."

Jort: "Ik ga ervan uit dat hij niet weet wat het is"

Van der Gijp: "Dat brilletje dat een uur lang beslagen is."

Jort: "Ik zou bijna zeggen: ik weet meer. Maar nee, zeker niet."

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Regiofotografie