Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie vermoordde Mike Venema?

De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning uit van 100.000 euro voor de gouden tip over de dood van Mike Venema. De 53-jarige Nederlander, die op Curaçao woonde, verdween in 2018 spoorloos van het eiland.

Mike Venema

Op 5 juli 2019 stuit een krabduiker op de bodem van de Caribische Zee bij Curaçao op een Ford pick-up. Wanneer een bergingsteam het voertuig een paar dagen later uit het water vist, blijkt dat het om de auto van de 53-jarige Nederlander Mike Venema gaat. Hij wordt sinds 14 september 2018 vermist.

In het voertuig wordt een stoffelijk overschot aangetroffen. Doordat het lichaam bijna een jaar lang op de bodem van de zee heeft gelegen, is het slachtoffer moeilijk te identificeren. Begin 2020 wordt Venema na uitgebreid onderzoek geïdentificeerd.

Mike stond – volgens de Peter R. de Vries Foundation – vrolijk in het leven en genoot met volle teugen van zijn bestaan op Curaçao. Kort voor zijn vermissing had hij aan zijn vrienden en zijn ouders verteld dat hij vol plannen zat en binnenkort naar Nederland zou komen. Hij was dus niet suïcidaal. Ook het scenario van een ongeluk ligt niet voor de hand, omdat de plek waar hij in zijn auto is gevonden erg afgelegen ligt. Het is geen plek waar je zomaar even heenrijdt en per ongeluk van de rotsen afklettert. Daarnaast bleek zijn iPhone 5 te zijn verdwenen. Gezien de onderzoeksresultaten gaat de politie uit van een misdrijf. Een misdrijf dat dus na vijf jaar nog steeds niet is opgelost. Om aanspraak te maken op de beloning dient de gouden tip voor 29 februari 2024 bij de Peter R. de Vries Foundation te zijn binnengekomen.

Misdaad
  • Opsporing Verzocht, Instagram E.A.