Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte zaak Peter R. de Vries opgepakt na overlastmelding

Op 25 augustus kreeg de politie een overlastmelding in Eindhoven. Door deze melding wist de politie iemand die mogelijk betrokken is bij de moord op De Vries op te pakken.

Peter R. de Vries

De 37-jarige verdachte Maciej K. is na zijn arrestatie direct verhoord door de politie. NU.nl meldt dat zij het verhoor hebben kunnen inzien en dat de politie K. verdenkt van betrokkenheid bij de voorbereidingen op de liquidatie.

Krystian M.

De 37-jarige verdachte zou meerdere malen contact hebben gehad met Krystian M. De politie verdenkt M. van het hebben van een organiserende rol bij de moord op 6 juli 2021. Uit telefoongegevens zou zijn gebleken dat K. contact heeft gehad met M. Zelfs zo'n 20 minuten na de liquidatie. Maciej K. wil tijdens zijn verhoor niets loslaten over de inhoud van dat gesprek.

K. is bevriend met een andere verdachte, namelijk Konrad W. Dit weet de politie door een eerdere arrestatie in 2020. Het ging hierbij om een gewelddadige diefstal van een auto.

Justitie vermoedt dat W. eigenlijk degene was die Peter R. de Vries moest liquideren. Dit concludeert justitie op basis van berichten. W. zou zich op de dag van de aanslag hebben bedacht, waardoor Delano G. werd ingeschakeld.

Konrad W. zou Maciej K. en Krystian M. met elkaar in contact hebben gebracht. K. deed volgens NU.nl meerdere malen een beroep op zijn zwijgrecht tijdens het verhoor.

Ook toen de vraag werd gesteld of K. andere medeverdachten kent, zou hij een beroep hebben gedaan op zijn zwijgrecht.

Te weinig bewijs

NU.nl meldt dat er op het moment te weinig bewijs is tegen Maciej K. om hem in de zaak te vervolgen. Dat laat het Openbaar Ministerie aan de Nederlandse nieuwssite weten. K. is in Nederland voor werk en zit op het moment nog vast wegens openstaande boetes.

De zaak-De Vries wordt op 5 september hervat met een regiezitting. Een zogeheten regiezitting is bedoeld ter voorbereiding op de inhoudelijke behandeling van een zaak. Dit komt vaker voor als het een complexe zaak is of als er meerdere verdachten zijn.

Misdaad
  • NU.nl
  • NL Beeld / Proshots